Neptunes belooft spektakel

De jaarlijks terugkerende Sprintmeetwedstrijden van de zwemvereniging Neptunes beloven dit jaar veel spektakel met spetterende estafettes. De zwemclub bestaat op maandag 16 februari aanstaande 52 jaar en organiseert op zaterdag 14 en zon-dag 15 februari haar jaarlijks terugkerende Internationale Sprintmeet in het zwembad Parima.
Naast de lidverenigingen van de Surinaamse Zwembond (SZB) doet ook Cercle Des Nageurs uit Cayenne (Frans-Guyana) mee.
De Fransen zullen dan voor het twaalfde jaar op bezoek zijn bij Neptunes. Bijzonder is dat zij dit jaar uitsluitend van de partij zijn met hun zwemmers die deel zullen nemen aan de Carifta Kampioenschappen, die later dit jaar op Barbados worden gehouden.
De Fransen zien deze sprintwedstrijden dan ook als een meetmoment in voorbereiding op Carifta. Aan de andere kant zijn de zeer gedreven Neptunes-zwemmers er op gebrand hun beste beentjes het komend weekend voortzetten. Dit ter ere van hun zwemguru Chris van Lierop die deze maand precies twee jaar overleden is.
Als klap op de vuurpijl zijn er de teamestafettes waarin alle leeftijds-klassen participeren. Jonge en oudere zwemmers gaan dan in competitie om de laatste punten voor hun team te vergaren.
De wedstrijden beloven daarom erg spannend te worden, omdat het ook voor de Surinaamse zwemmers een uitdaging wordt om Carifta-limieten te halen tijdens deze wedstrijden, maar ook om voor een finaleplaats te zwemmen.
Tijdens deze wedstrijden organiseert Neptunes ook een interne loterij met een sportcamp en andere aantrekkelijke prijzen.
Naast Cercle Des Nageurs nemen ook De Witte Lotus, De Dolfijn, Oase of VOS deel aan het evenement
Op zaterdag is de aanvangstijd van de wedstrijden gesteld op 17:00 uur en op zondag om 09:00 uur.

More
articles