De Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK), bestaat zondag 30 jaar. Het SOGK werd op 15 februari 1985 officieel in gebruik genomen. Aan de wieg van de SOGK hebben gestaan Frank Cameron, Nita Ramcharan, Roel Anijs, Raymond Snijders en Ro Waarde.
Het oord is een dagopvang voor mensen boven 16 jaar met een geestelijke achterstand (intellectual disabilities).
De stichting stelt zich ten doel kinderen met een geestelijke beperking op te vangen en hun door middel van training en sport klaar te stomen om een zinvolle rol in de samenleving te kunnen vervullen.
In de educatieve sectie worden diverse skills onderwezen, zoals het omgaan met geld, huishouding en zelfredzaamheid.
Er is een werkplaats waar de pupillen handvaardigheid wordt bijgebracht.
De pupillen van het centrum vervaardigen diverse artikelen, waaronder vloermatten en klerenhangers, welke ten verkoop worden aangeboden.
Ook genieten ze agrarisch onderricht in de planten- en bloemenkas die op het centrum gebouwd zijn.
In de afgelopen dertig jaar heeft het oord een gestadige groei doorgemaakt; zo zijn er woningen opgezet om te voldoen aan de vraag voor permanente (24 uurs) opvang en zijn er onlangs zes leslokalen bijgebouwd.
Uit de SOGK zijn twee sportclubs voor mensen met een beperking voortgekomen, namelijk Special Olympics en Paralympics.
Op vrijdag 13 februari wordt er een seminar georganiseerd met als titel: ‘De plaats van mensen met een beperking in de 21e eeuw’.
Op zondag 15 februari is er een familiedag op het terrein van de SOGK aan de Bonistraat 62. Er zal eten en drinken verkocht worden, er is gelegenheid tot zwemmen en ook wordt er een ééndaags zaalvoetbal-toernooi gehouden.
Diverse door de pupillen vervaardigde artikelen zullen in een minimarkt ten verkoop worden aangeboden.