February 10, 2015


Zuinigere en handigere Caddy van VW


February 10, 2015

Na 11 jaar vindt Volkswagen het welletjes. De derde generatie Caddy mag met pensioen om plaats te maken voor een compleet nieuwe. Die heeft vanaf de zomer de zware taak het gigantische verkoopsucces van reeds 1,5 miljoen exemplaren verder uit te bouwen. Bewijzen hoeft de Volkswagen Caddy zich niet meer. De bestelauto, die zowel in personen- als bedrijfsuitvoering verkrijgbaar is, is een icoon op zijn gebied. Maar de gloednieuwe moet in zijn klasse nu ook de toon gaan zetten op het gebied van veiligheid, comfort en gebruiksgemak. Zo heeft hij optioneel Front Assist met City-noodremfunctie, een systeem dat tot 30 km/h zelf een noodstop kan uitvoeren. Daarnaast is Multi Collision Brake, dat vervolgschade na een aanrijding beperkt of voorkomt, standaard bij de Euro 6-versies. Welkome opties zijn dan weer de grootlichtassistent, vermoeidheidsherkenning en voorruitverwarming. Ook adaptieve cruise controle is als extra verkrijgbaar. Van alle gemakken voorzien Dat de Caddy al meer op een normale personenauto is gaan lijken, bewijzen ook de nieuw ontwikkelde multimediasystemen als Radio Composition Colour, Composition Media en het radio-navigatiesysteem Discover Media, desgewenst gecombineerd met een achteruitrijcamera. Infotainment die je ook tegenkomt in de Polo en Golf. Park Assist is tevens optioneel. Nieuwe Euro 6-motoren Motorisch krijgt de nieuwe Caddy de beschikking over een 2.0 TDI-dieselmotor die in vier varianten verkrijgbaar is met vermogens variërend van 75 tot 150 pk. De zuinigste variant is de Caddy BlueMotion met een officieel vastgesteld verbruik van 4,0 l/100 km. Andere motoren zijn de 1.4 TGI-motor (CNG/aardgas) of één van de drie benzinemotoren: de 1.2 liter viercilinder TSI met 84 pk, een 1.0 liter driecilinderturbo met 102 pk en de 1.4 TSI met 125 pk.