Suriname in carnaval Kourou

Afgelopen zondag was de optocht in Kourou druk bezocht. Tijdens de 16de editie hebben verschillende groepen en verenigingen onder mooie weersomstandigheden gedefileerd, om vervolgens de avond al dansend door te brengen tot in de vroege ochtenduren. Traditiegetrouw was Suriname erbij.
Wil je de carnavalsoptocht meemaken, dan moet je in Kourou zijn waar ieder jaar omstreeks februari de ‘Parade du Littoral’ wordt gehouden. Ook dit jaar werd het groots gevierd. De straten waren vol met toeschouwers en verschillende verenigingen liepen in prachtige kostuums al dansend door de straten te. Zoals ieder jaar doen er ook groepen uit andere landen en gebieden mee. Brazilië, Martinique, maar ook Suriname, waren aanwezig. Zo deed dit jaar de Parbo Brassband traditiegetrouw mee, maar om het een andere twist te geven, hebben zij samengelopen met een lokale groep uit Kourou, genaamd ‘Naks Wan Rutu’.
Ook de Surinaams-Chinese verenigingen Canton en Alu Met, kregen de kans om de Aziatische folklore erin te brengen. Kourou was afgelopen weekend ‘the place to be’. Maar ook in andere steden waren er activiteiten. Zo hield Saint-Laurent een Touloulou avond. Die begon welliswaar heel laat, maar duurde tot in de vroege ochtend.

More
articles