Drugsbende aangehouden

De Gendarmerie heeft gisteren twee Frans-Guyanezen , afkomstig uit Saint-Laurent-du-Maroni en een 30-jarige man uit Kourou, aangehouden in verband met het onderhouden van een grootschalig drugsnetwerk. De verdachten zouden connecties onderhouden met personen uit Suriname die ook deel uitmaken van een grensoverschrijdend drugsnetwerk met vertakkingen die tot in de regio Angers in Frankrijk lopen. De aangehouden verdachten werden gisteren voorgeleid op het parket in Angers. Na de aanhouding van de verdachten en de daarop ingestelde huiszoeking, ontdekte de politie enkele kilo’s drugs en ernstige aanwijzingen dat zij deel uitmaken van een grensoverschrijdend drugsnetwerk. Uit kringen van het onderzoeksteam in deze zaak, werd vernomen dat  de drugs bestemd waren voor de bevoorrading van een netwerk dat in Angers opereert.  Er zouden meer dan vijftien mensen inmiddels zichtbaar zijn gemaakt in deze zaak door de Franse justitie. Deze verdachten opereren, naar verluidt, vanuit Angers en Mayenne. De drie Frans-Guyanezen  en zeven andere verdachten, zijn ingesloten en zullen, naar wij vernemen, spoedig worden voorgeleid bij de Franse strafrechter. In deze zaak zijn grote hoeveelheden euro’s en verschillende typen drugs door de Franse justitie in beslag genomen.

More
articles