WSO wil sterke kandidaten leveren

(Foto: Regillio Derby)

“We willen een sterke kandidaat leveren voor het SVB Lidbondentoernooi. Daarom hebben we tijdens de Algemene Ledenvergadering (alv) met de lidverenigingen gesproken en hen op het hart gedrukt om te werken aan de versterking van hun interne organisatie.” Woorden van Carlo van Assen, competitieleider tevens bestuurslid van de Wanica Sport Organisatie (WSO). Hij sprak tegen de achtergrond van de kampioensstrijd die straks zal losbranden bij de WSO. Acht teams zullen in een beslissende kampioensronde strijd leveren om het kampioenschap 2014-2015. In dit verband hield het WSO-bestuur onder leiding van Errol Veldbloem dinsdagavond een alv met de lidverenigingen met ondermeer als agendapunten: ‘evaluatie van de algemene ronde’ en ‘loting van de finaleronde’.
Volgens van Assen is gebleken dat er binnen sommige teams organisatorische en bestuurlijke problemen ontstaan vanwege een zwakke organisatie. Het WSO-bestuur heeft daarom tijdens de alv de verenigingen op het hart gedrukt te werken aan hun institutionele versterking. De competitieleider sprak vol lof over de teams van Toerano, Young Rhythm (YR) en Futu Na Keba (FTN), teams die volgens hem intern zaken op orde brengen. Dankzij deze goede interne organisatie is het FTN gelukt twee opeenvolgende jaren te eindigen binnen de top-2 van de WSO en zo te participeren aan het SVB Lid-bondentoernooi. Helaas is het FTN niet gelukt door te stoten naar de hogere SVB Topsectie, wat competitieleider Van Assen heel jammer vindt. “Omdat FTN een heel goed team heeft”, zegt hij.
“Ze zijn het Surinaamse Barcelona”, spreekt de competitieleider lovend over het spel dat FTN in de algemene ronde heeft neergezet. Dankzij dat sprankelend spel sloot FTN de algemene ronde af als periode kampioen en mocht de vertegenwoordiger van dit team tijdens de alv de geld-prijs van SRD.1500 in ontvangst nemen uit handen van WSO-secretaris Eleonoore Doom. Runner-up Wanhattie, die in de beslissingswedstrijd om de eerste plaats het hoofd moest buigen voor FTN, ontving SRD.750.
Tijdens de loting wees het lot de teams van Young Rhythm en Wanhattie aan als tegenstanders, wat betekent dat de Cottica-derby reeds bij aanvang van de kampioensronde zal worden gespeeld. Echter zal deze Cottica-derby op zondag 8 februari worden voorafgegaan door drie andere duels, te weten: Toerano vs Pokigron; FTN vs Pontbuiten en Sunny Point vs Real Kaja.
Zeker is dat er een nieuwe kampioen komt, omdat titelhouder Inter Kaja de finale-ronde niet haalde. Een opmerkelijkheid is de plaatsing van nieuwkomer Toerano, een voetbalteam uit de omgeving Toekomstweg, Ramgoelam en omgeving, voor de kampioensfinale. Toerano heeft zondag in het George Deul Stadion te Hanna’s Lust de eer de kampioensfinale te openen tegen Pokigron. Dit duel zal om 12:00 uur aanvangen.
De eindrangschikking:
1.FTN 14-37
2.Wanhattie 14-37
3.Real Kaja 14-31
4.Young R. 14-29
5.Sunny Point 14-26
6.Pokigron 14-22
7.Pontbuiten 14-20
8.Toerano 14-17
9.Madboys 14-17
10.Lawa VIP 14-16
11.Jaw Jaw 14-15
12.Rasta 14-13
13.Inter Kaja 14-9
14.Tandu 14-7
15.Legacy 8-4

(DRP)

More
articles