Badmintonseizoen start

(Foto: facebook SBB)

Ferdinand Kramer-toernooi

De Surinaamse Badminton Bond (SBB) maakt op zaterdag 8 februari aanstaande een aanvang met haar jaarprogramma 2015. In de Walter Amo Sporthal van de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB) zal het seizoen aanvangen met het 8e Ferdinand Kramer beginners badmintontoernooi.
Wijlen Ferdinand Kramer is een oud-badmintonspeler geweest die, niet alleen op het veld maar voornamelijk als tafelofficial, een grote bijdrage heeft geleverd aan de badmintonsport. Als blijk van waardering is dit toernooi daarom ook naar hem vernoemd. Dit jaar wordt het toernooi voor de 8e maal georganiseerd.
De organisatie van dit toernooi ligt in handen van een nieuwe vereniging, te weten Golden Eagles. Een nieuwe club met veel enthousiaste jonge spelers die deze intensieve en dynamische sport beoefenen.
Er hebben zich maar liefst 46 spelers opgegeven voor het Ferdinand Kramer-toernooi. De spelers zijn afkomstig van de overige lidverenigingen van de SBB, te weten Perfect Flying Feather (PFF), Tan Na Fesi (TNF), Sociaal Culture Vereniging Uitvlugt (SCVU), Badminton Club Lelydorp (BCL), Kong Ngie Tong Sang (KNTS) en Clear Shot. Het bijzondere aan dit toernooi is dat niet het principe van knock-out, maar het Round Robin-systeem zal worden toegepast. Dit heeft als doel de nieuwe speler te stimuleren om bij eventueel verlies, niet op te geven maar met evenveel enthousiasme en doorzetting klaar te staan voor de volgende wedstrijd.
Het toernooi vangt aan om 09:00 uur en rond 17:00 uur zullen de winnaars bekend zijn. Er zal gespeeld worden in de categorieën U-11, U-13, U-15 en U-17 op de onderdelen jongens en meisjesenkel. “Het beloven zeer spannende wedstrijden te worden”, aldus de organisatie belast met het toernooi.

More
articles