Locomotief onstuitbaar bij PSB

(Foto: Regillio Derby)

Het team van Locomotief, een historische naam ontleend aan de vroegere treinverbinding van Suriname, lijkt onstuitbaar op weg te zijn naar de top bij de Para Sportbond (PSB). Na een ietwat tegenvallend begin van de competitie zorgde Locomotief vorige week voor een grote verrassing door titelkandidaat Osembo Sport Vereniging (OSV) met 2-1 te verslaan. Deze zege deed Locomotief stijgen op de ranglijst, maar het afgelopen weekeinde zorgde de ‘rijdende Paraanse trein’ voor nog meer consternatie door met 2-0 te zegevieren over PSB semi-kampioen Real Meursi (RM). Steven Velanti opende in dit duel reeds na twee minuten de score waarna Marcel Balker kort voor rust de eindscore verzegelde op 2-0. Door deze zege sluit Locomotief de eerste ronde van de PSB-competitie af binnen de top drie, een plaats die uitzicht biedt op deelname aan de beslissende kampioensfinale. De top-4 bij de PSB strijden na de algemene ronde om het kampioenschap. Paraguay verstevigde, net als Locomotief, zondag zijn kansen door de 5-0 zege op Cirona.
Doelpuntenmakers waren: Romario Renfurm, Jürgen Entingh (2x) en Gregory Vyent (2x). Door de zege gaat Paraguay nu alleen aan kop met 16 punten uit 6:wedstrijden. RM volgt met 13 uit 7 duels en Locomotief met 12 punten uit evenveel wedstrijden. OSV is vierde met 9 punten uit 6 wedstrijden en ziet deze positie bedreigt door Spantu, dat zondag met een zwaar bevochten 4-3 overwinning op Vlaamse Leeuw op een gelijk aantal punten kwam als OSV. Levi Leeflang van Vlaamse Leeuw scoorde een hattrick, terwijl Mickael Marengo (2x), Mickael Kali (26) en Clarence Peiter scoorden voor Spantu.