Inter-Botopasie belooft spannend slot

(Foto: Regillio Derby)

Het pas gerenoveerd stadion van de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB) belooft zaterdagavond 7 februari op zijn grondvesten te zullen schudden, wanneer de teams van Inter Moengo Tapu (IMT) en het thuisspelende Botopasie tegenover elkaar zullen staan.
Dit duel, dat om 18:00 uur moet aanvangen, maakt deel uit van de negende tevens laatste speelronde van het eerste deel van de SVB-hoofdklasse competitie. Voor beide teams staat veel op het spel, omdat beide gaan voor de hoogste eer. Inter MT is verdedigend landskampioen en zal moeten proberen zijn ongeslagen status vanaf de start van het nieuwe seizoen te behouden.
Promovendus Botopasie daarentegen heeft tegenover de achterban uit het district Sipaliwini iets goed te maken voor de uitschakeling tijdens het landelijke SVB-bekertoernooi. Botopasie ging toen pijnlijk onderuit tegen Walking Boyz Company (WBC) en werd uit het prestigieuze bekertoernooi gewipt. De achterban verwacht dus niets anders dan dat de fleurige en technisch sterke voetballers uit Botopasie de stijgende lijn op de ranglijst van de SVB topsectie blijven behouden met een zege, of gelijkspel tegen de Surinaamse landskampioen. Het wordt dus een spannende Sipaliwini-Marowijne voetbalderby.
Landskampioen Inter heeft niet alleen prolongatie van de kampioenstitel voor ogen, maar ook deelname aan de Concacaf Clubkampioenschappen 2015. Het treffen van zaterdag bij de NGVB belooft dus veel spanning en sensatie. Naast dit duel komen zaterdag op twee andere locaties ook andere hoofdklasseteams in actie. Takdier Boys speelt om 17:00 uur in het Eddy Blackman Stadion te Livorno tegen Boma Star, terwijl semi-kampioen Excelsior om 16:30 uur in het stadion van de Meerzorg Sportbond (MSB) aantreedt tegen WBC. Op zondag 8 februari betreden Notch en Leo Victor om 18.00 uur de strijdarena in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion. De teams van Transvaal en het voetbalteam van het Surinaams Nationaal Leger (SNL) openen vrijdagavond om 20:00 uur in Essed de negende speelronde.

(DRP)

More
articles