“ Misschien wel he ” heel populair

De nieuwe, jongere raphelden, die op handen en voeten worden gedragen, zijn niet per se woordkunstenaars van het eerste uur, maar eerder melodieuze pleziermakers die graag hun eigen stempel willen drukken. In Nederland wordt het nu al voorspeld dat de jongeren Giovanni “Cho” Rustenberg, zijn muziek zal overnemen in 2015. Als alleen wordt gekeken naar de invloed van zijn nieuwe single (Op een beat die eigenlijk was bedoeld voor Mocro Maniac), ‘ Misschien wel he ’ en het talloze remixen, zoals de officiële remix met Frenna, Adje, Dio, Brahim Fouradi, Jayh & Ronnie Flex. Zelfs in Suriname zijn en remixen gemaakt door Kevin Goedhart en Huan Graanoogst. Toen Adje al toerend door Nederland trok, zorgde hij ervoor dat iedereen de namen van zijn Slodder.vos.gang. ‘Cho, Jowy Rosé en Blake’ aanhoorde.
Deze successen maakten vervolgens de weg vrij voor het mini-album van diezelfde crew dat vorig jaar verscheen. Adje nam het vooral op zich om zijn artiest Cho naar voren te schuiven, opdat hij als eerste Slodder.vos.gang-lid, zich onafhankelijk kon bewegen. Cho maakt sinds september 2014 deel uit van het bekende label ‘TopNotch’, hoewel hij zijn oude crew niet de rug heeft toegekeerd. Cho is niet per se een nieuwkomer. Hij dropte al eerder twee mixtapes ‘Knock Knock’ en ‘Knock Knock 2’. Hij is met zijn 21 jaar nu het toonaangevende Slodder.vos.gang-lid, “gezien Adje nog vast zit”. Het is te hopen dat hij in die periode kan groeien tot de top van de Nederlandse rap scene, misschien wel he.

More
articles