Locomotief ontneemt OSV ongeslagen status

(Foto: Regillio Derby)

Het team van Locomotief heeft in het weekeinde voor de nodige consternatie gezorgd bij de Para Sport Bond (PSB) door de Osembo Sport Vereniging (OSV) met 2-1 te verslaan. De ploeg uit plantage Osembo leek daarbij geruime tijd de winst in handen te hebben, maar de 1-0 voorsprong opgebouwd in de eerste speelperiode ging teloor.
Revelino Redmond bracht OSV in de 25 minuut op 1-0 voorsprong, een voorsprong die het team tot bijna aan het einde van de wedstrijd behield.
Maar in het laatste kwartier zorgde Locomotief voor een grote verrassing door twee doelpunten te scoren. Steven Velantie bracht in de 73e minuut ploegen op gelijke hoogte, waarna Clementelli Scheek in de 90e minuut de gouden goal scoorde voor Locomotief. OSV sloot het duel af met 10 man, omdat Sagarie Reger tegen de rode kaart aanliep.
Door het verlies raakte OSV haar ongeslagen status kwijt en is nu slechts semikampioen Paraguay nog steeds zonder verlies. Paraguay kwam zondag niet in actie, Spantu en Real Meursi wel. De spannende en beladen ontmoeting tussen deze teams op het Nacionello Sport-complex aan de Tout Lui Fautkanaalweg eindigde in een 5-4 zege voor Real Meursi, nadat deze ploeg bij de pauze tegen een 3-4 achterstand had aangekeken. Mickel Marengo (2x), Elvin Gambier en Arceujo Purperhart scoorden voor Spantu, terwijl Gilberto Cronie (2x), Saverio Bruining, Marvin Amelo en Roberto Sait de winnende doelpunten maakten voor Real Meursi. Twee spelers van Spantu werden rood gekleurd, een beslissing waarmee Spantu zich niet echt kon verenigen. Een minuut voor het eindsignaal verliet de ploeg massaal het speelveld uit protest tegen een arbitrale beslissing. Marciano Thakoerdien en Virgil Derby keken bij Spantu aan tegen de rode kaart. Door de zege gaat Real Meursi samen met koploper Paraguay aan kop van de ranglijst met 13 punten. Echter heeft Paraguay 1 wedstrijd minder gespeeld. Vlaamse Leeuw speelde zich weer in de kijkers voor de top-4, dankzij een eclatante 7-3 overwinning op Cirona, dat geen munt wist te slaan uit de numerieke minderheid van de tegenstander die tot 9 man werd gereduceerd door de rode kaarten van Jurmen Pique en Cybrino Sno. De PSB-competitie wordt op zondag 1 februari aanstaande vanaf 11:30 uur voortgezet op Nacionello met de wedstrijden: Paraquay-Cirona; Spantu-Vlaamse Leeuw en Real Meursie-Locomotief.