Barcelona verslaat Atletico Madrid in beker

FC Barcelona heeft woensdag ten koste van Atletico Madrid de halve finale van de Copa del Rey bereikt. De Catalanen wonnen in een spijkerhard duel met 3-2 van de Madrilenen, nadat Barça vorige week al met 1-0 had gewonnen.
Atletico beëindigde de wedstrijd met negen man na rode kaarten voor Gabi en Mario.
Tevens vielen er in totaal elf gele kaarten.
Atletico wist dat het na de nederlaag van een week geleden minimaal eenmaal moest scoren tegen Barcelona. De thuisploeg slaagde na een halve minuut al in die missie. Fernando Torres bezorgde de ploeg van Diego Simeone een droomstart.
Uit een prachtige aanval, met Lionel Messi en Luis Suárez in een hoofdrol, maakte Neymar gelijk (1-1). Uit een strafschop zorgde Raul Garcia voor 2-1, waarna Miranda in eigen doel scoorde (2-2).
De derde treffer van Barcelona in de 41e minuut was omstreden. Na een duidelijke handsbal in het eigen strafschopgebied kwam opnieuw Neymar uit een fraaie counter tot scoren: 2-3. Na het rustsignaal kreeg Gabi bij de thuisploeg nog de rode kaart vanwege een opstootje in de catacomben.
Met tien man kon Atletico na de pauze geen groot offensief meer ontwikkelen. In de 84e minuut kreeg ook Mario Suarez nog rood bij de thuisclub, waarbij Arda Turan er nog genadig afkwam met geel toen hij boos een schoen naar de grensrechter gooide.
In Engeland haalde Tottenham Hotspur een finaleplek in de League Cup. Cristian Eriksen maakte op bezoek bij Sheffield United vlak voor tijd de 2-2, wat net voldoende was na de 1-0-zege in eigen huis van vorige week. De middenvelder had eerder ook al uit een vrije trap de 0-1 gemaakt.
Sheffield kwam in de tweede helft nog gevaarlijk dicht bij een stunt. Che Adams had de underdog in de tweede helft met twee goals namelijk op voorsprong gezet. Dankzij Eriksen kon de Londense formatie, waar Michel Vorm op doel stond, de wedstrijd alsnog zonder zorgen uitspelen.
In de finale op 1 maart op Wembley treft Tottenham stadgenoot Chelsea, dat dinsdag met Liverpool afrekende.
Juventus bereikte op het nippertje de halve finales van de Coppa Italia. Invaller Alvaro Morata bezorgde de landskampioen een minuut voor tijd de zege op Parma: 0-1.
Eerder dit seizoen rekende Juventus in de competitie nog met 7-0 af met het zieltogende Parma. Bij die ploeg leverde sterspeler Antonio Cassano dinsdag nog zijn contract in, uit onvrede over de gang van zaken. Zonder de international kwam Parma stuk-ken beter voor de dag, maar een stunt werd door toedoen van Morata voorkomen.