Gödeken: ‘Er moet gepresteerd worden’

Interim-bondscoach Roberto Gödeken is bezig de laatste hand te leggen aan de voorbereidingen van Natio naar het ABCS-toernooi dat gehouden zal worden op 30 januari en 1 februari. “De trainingen lopen vlot en gezien de tijd in voorbereiding zouden we wat meer tijd nodig willen hebben om beter aan de speelwijze van het team te werken, maar ook om eventueel in te spelen op de speelwijze van de tegenstander”, aldus Gödeken.
“Ondanks dat hebben wij samen met de spelers bekeken hoe wij invulling willen geven aan de speelwijze van het team wat betreft het compact verdedigen, het storen, de opbouw en scoren. Centraal stonden de omschakelingsmomenten. Wij hebben een trainingswedstrijd gehad – selectie A vs B – waarbij we hebben gekeken naar de uitvoering van de verschillende organisatievormen 4-4-2/4-3-3 en ook scenario’s”, laat de trainer weten in gesprek met NatioSuriname.com
Wat de spelers groep betreft is het besef er volgens de trainer dat er op hen gerekend wordt en dat er gepresteerd moet worden om het kampioenschap te verdedigen. Gödeken wil het verlies in de Caribbean Cup 2014 tegen Bonaire tijdens het ABCS-toernooi rechtzetten.
“Wat de wedstrijd tegen Bonaire betreft is dat we heel serieus die wedstrijd tegemoet gaan en dat we de misstap die we gemaakt hadden ons niet nog eens overkomt. Min of meer weten we hoe Bonaire speelt en wat de mogelijkheden van hun zijn, dus bij deze kunnen wij dan ons beter voorbereiden naar die wedstrijd.”
“Met het thuisvoordeel, alle neuzen die in een richting moeten wijzen en met alle positieve energie van alle Surinamers denk ik dat wij samen een geslaagd toernooi kunnen hebben”, meent de interim-bondscoach. Zoals bekend zou het ABCS-toernooi in november 2014 worden afgewerkt, maar vanwege verplichtingen van Curaçao en Bonaire is dit toernooi uitgesteld naar dit weekeinde.
Het speelschema ziet er als volgt uit:
Vrijdag 30 januari: Curaçao-Aruba 19:00 uur (A) en Suriname-Bonaire 21:00 uur (B). Zondag 1 februari: Verliezer A-Verliezer B 16:00 uur en Winnaar A-Winnaar B 18:00 uur.

uit: NatioSuriname.com

More
articles