Sneeuwstorm VS gaat aan land

De voorspelde sneeuwstorm heeft het oosten van de Verenigde Staten bereikt en woedt nu in alle hevigheid in Staten Island en Massachusetts. In New York valt de situatie voorlopig mee. Wel ligt het openbaar leven er volledig lam. De metro ligt stil, verkeer is verboden en meer dan 7.000 vluchten werden geschrapt. In alle noordoostelijke staten van de VS werd gistermiddag de noodtoestand afgekondigd vanwege een naderende sneeuwstorm. Meteorologen voorspelden dat ‘Snowmageddon’ wel eens alle sneeuwrecords zou kunnen breken en dat er plaatselijk tot een meter sneeuw kan vallen. De waarschuwing geldt voor de hele oostkust: van Maine tot Connecticut, Pennsylvania en Maryland wordt zware sneeuwval verwacht. Amerikaanse media schatten dat 50 miljoen mensen getroffen kunnen worden. “New Yorkers moeten zich op het ergste voorbereiden”, kondigde burgemeester Bill de Blasio gisteren aan. Het metroverkeer is stilgelegd en er is een rijverbod afgekondigd. Het openbare leven ligt plat: restaurants zijn gesloten, concerten afgelast en op Broadway vindt geen enkele show plaats. In New Jersey zijn de overheidskantoren dicht en rijden geen treinen. In alle noordoostelijke staten blijven de scholen vandaag wellicht dicht. In Connecticut, de staat die de meeste sneeuw verwacht, zijn de belangrijke wegen afgesloten sinds 21 uur.

More
articles