Nieuwe Ford Mustang

De Ford Mustang is een van de meest iconische sportwagens ooit. De Amerikaanse autobouwer lanceerde vorig jaar, naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de Mustang, een nieuw model. Dat wordt in 2015 voor het eerst officieel in Europa ingevoerd. De Mustang 2014 is zowel beschikbaar met een krachtige vijfliter-V8-motor met manuele zesversnellingsbak, goed voor een vermogen van 425 pk en 529 Nm koppel, als met een bescheidenere en zuinigere 2,3-liter-Ecoboostmotor (309 pk en 407 Nm).
Ford maakte deze week de prijzen bekend. De aanvangsprijs voor de Fastback 2.3 Ecoboost bedraagt 35.000 euro in Nederland, de GT Fastback met de V8 is 5.000 euro duurder. De cabriolet kost telkens 4.000 euro meer, een automatische zesversnellingsbak is een optie van 2.000 euro. Elke Mustang is standaard uitgerust met onder meer een onafhankelijke achterophanging, SYNC2, een lederen interieur, keyfree systeem en Ford Power startknop, automatische koplampen, dubbele automatische airconditioning, 19” lichtmetalen velgen, elektrisch verstelbare zetels vooraan en Active Noise Cancellation.

2015 Ford Mustang Roush Bodykit
2015 Ford Mustang Roush Bodykit

More
articles