Stichting SANI doneert ambulance aan RKZ

Stichting SANI (Suriname American Network Incorporated), heeft vorige week een nieuwe ambulance gedoneerd aan het St. Vincentius Ziekenhuis (RKZ). Na de opening van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het RKZ, precies een jaar geleden, heeft het bestuur van SANI besloten financiële middelen beschikbaar te stellen voor de aanschaf van een ambulance voor de SEH. Met de donatie van SANI, aangevuld met een eigen bijdrage van het ziekenhuis, is de ambulance van het merk Isuzu aangekocht bij Fernandes Autohandel. Fernandes zal ook zorg dragen voor het onderhoud van de ambulance. De ambulance heeft een waarde van US$ 51,500. Bij de overhandiging gaf SANI-voorzitter Robbie Bromet, aan dat SANI zo’n 20 jaar geleden is opgericht met als doel om de spoedeisende zorg in het land te helpen verbeteren. Met bijdragen van enkele Amerikaanse donoren en met grote inzet van Surinamers, zowel in Suriname als in Amerika, heeft SANI diverse ‘First Responders’ trainingen verzorgd voor de politie, de brandweer en de ziekenhuizen. In de afgelopen jaren is de acute zorg steeds meer opgepakt vanuit de ziekenhuizen, waardoor het werk van SANI op een lager pitje kwam te staan. De voorzitter was verheugd dat zijn organisatie nu weer een bijdrage heeft kunnen leveren aan de verbetering van de spoedeisende zorg in Suriname. De voorzitter benadrukte dat de ambulance is bedoeld om patiënten die acute hulp nodig hebben op een veilige en snelle manier naar de SEH van het ziekenhuis te brengen. Hij deed een beroep op het ziekenhuis om de ambulance goed te onderhouden voor langdurig gebruik. Hij sprak het volle vertrouwen uit dat het ziekenhuis de spoedeisende zorg op een hoger niveau zal brengen.
Algemeen directeur, Manodj Hindori, toonde zich namens het RKZ erg ingenomen met deze donatie. Hij haalde aan dat de SEH ten dienste staat van de samenleving. Hij gaf mee dat de service van de SEH onlosmakelijk verbonden is aan het ter beschikking hebben van goede ambulances. Volgens de directeur kan het ziekenhuis met de door SANI gesponsorde ambulance zijn werk beter doen en zullen het de acute patiënten zijn die hiervan de vruchten zullen plukken.

More
articles