2015 Miss Universe:

Miss Colombia, Paulina Vega

Miss Colombia, Paulina Vega, werd gekroond tot Miss Universe. Zij kreeg de kroon uit handen van de Venezolaanse Gabriela Isler, die vorig jaar de Miss Universe-titel won. Miss USA Nia Sanchez en Miss Oekraïne Diana Harkusha, waren de runners-up tijdens de zondag competitie. Miss Jamaica Kaci Fennell en Miss Nederland Yasmin Verheijen waren ook in de top vijf.
Vega zei dat ze voor de eerste keer deelnam aan de wedstrijden die tot Miss Universe, maar dat dit ook haar laatste keer is want ze popelt om weer haar studie in het bedrijfsleven administratie op te pakken. De 22-jarige is de kleindochter van een legendarische tenor, Gastón Vega. Ze heeft gezegd: “Het is een droom die uitkomt om de vrouw van nu te vertegenwoordigen. Vrouwen van nu zorgen niet alleen voorschoonheid en glamour, maar zijn ook professionele, intelligente, hardwerkende personen. ” . Miss Colombia werd bekroond door de uittredende Miss Universe, Gabriela Isler van Venezuela.
De voorstad van Miami, Doral, welke de gastheer van de vrouwen tijdens hun verblijf was, is ook bekend als “Doralzuela” om zijn vele Venezolaanse bewoners.
Drie van de laatste zes Miss Universe titels zijn gegaan naar Venezuela, waar schoonheidswedstrijden big business zijn.

Nederlandse Yasmin vierde
De Nederlandse Yasmin Verheijen behaalde de vierde plaats. Zij moest het in de allerlaatste ronde verder opnemen tegen de missen uit Jamaica (vijfde plek), de Verenigde Staten (tweede) en Oekraïne (derde). Tijdens het traditionele vragenrondje droeg de Amsterdamse een geelkleurige galajurk en sprak ze zich uit tegen kinderprostitutie. De 20-jarige studente binnenhuisarchitectuur heeft Indische, Hindoestaanse, Chinese en Duitse roots. Via de website van Miss Universe laat ze weten met vooroordelen te maken hebben gehad, maar dat ze daardoor heeft geleerd zich op de positieve dingen in het leven te concentreren. Sinds oktober heeft Yasmin een relatie met de 33-jarige Feyenoord-voetballer Khalid Boulahrouz. Vanwege de klassieker tegen Ajax zondag kon hij niet aanwezig zijn in Miami. Het was meer dan twintig jaar geleden dat een Nederlandse miss de finale van de verkiezing haalde, toen Vivian Jansen in 1992 vijfde werd. Nederland won pas één keer, toen Angela Visser in 1989 de kroon kreeg. Paulien Huizinga werd in 1991 tweede.

More
articles