Terrorist Coulibaly bij Parijs begraven

De Franse terrorist Amedy Coulibaly (32) die op 9 januari in Parijs werd gedood, is vanmorgen vroeg in het geheim begraven op een begraafplaats in Thiais, een zuidelijke voorstad van Parijs.
De krant Le Figaro meldde dat politiebronnen hebben bevestigd dat Coulibaly op het islamitische deel in een anoniem graf ligt. Alles wijst erop dat hij donderdag 8 januari een ongewapende politieagente in opleiding in Parijs vermoordde en de volgende dag een joodse winkel in de stad aanviel. Hij vermoordde er een aantal klanten voor hij een gijzeling begon. Bij de actie vielen vijf doden, inclusief Coulibaly, die bij de beëindiging van de gijzeling omkwam.
Zijn lichaam lag in een mortuarium. Zijn familie komt oorspronkelijk uit Mali en heeft vergeefs een poging gedaan het lichaam daar te laten begraven. Het land weigerde het lijk toe te laten, officieel omdat hij geen Malinees paspoort had.
Het lichaam zou volgens de regels dan begraven worden in zijn woonplaats. Maar volgens de betrokken gemeente Fontenay-aux-Roses stond de woning waar hij het laatst verbleef, niet op zijn naam, maar op die van zijn inmiddels voortvluchtige vriendin, Hayat Boumeddiene. Waarom hij in Thiais is begraven, meldden Franse media niet. De burgemeester van de gemeente wist nergens van.

More
articles