January 24, 2015


You better keep your voice down


January 24, 2015

De president van ons land wil tonen dat hij de baas is. Hij dreigt de helft van zijn aartsrivaal (de VHP) op te sluiten. Ze zouden geen lieve jongens zijn geweest en hebben zich ernstig schuldig gemaakt aan zaken die het daglicht schuwen. Dus de nummer één dreigt met opsluiten als de oppositie doorgaat met zijn regering en partij te beschuldigen van corruptieve zaken. Wij hebben een advies voor de eerste burger van het land: you better keep your voice down. Het is niet dat de samenleving nu bang voor u is. Echt niet. U moet de laatste zijn die praat over mensen opsluiten. Deze regering, met aan het hoofd de president, vergeet dat men stelselmatig de rechterlijke macht vertrapt. Laten wij beginnen met de aanname van de Amnestiewet, die houdt ook in dat de daders van de 8 Decembermoorden vrijuit gaan. Dus mensen die een mogelijke misdaad hebben begaan, mogen op vrije voeten rondlopen en de hoofdverdachte in deze case wil mensen die over corruptie praten, opsluiten. Wat voor grote grap is dat? Het volk moet zaken in breed perspectief plaatsen. Een heleboel mensen schijnen een zwak te hebben voor de president en dat mag. Maar probeer goed tussen de regels door te lezen. De president moet de woorden `opsluiten van tegenstanders’ helemaal niet in zijn hoofd halen. Hij bevestigde overigens dat de naschoolse opvang een `nyan patu’ was en dat partijloyalisten er flink aan hebben verdiend. Welke maatregelen heeft hij getroffen? Nada, niets. Dit verhaal komt precies overeen met een arts die een patiënt waarschuwt om minder zout en vet te gebruiken, terwijl hij vrijwel dagelijks ook in een warung of fastfood restaurant te vinden is. Wel yere noh. De NDP heeft de afgelopen periode zoveel uitglijpartijen gemaakt, dat ze niet eens beseft dat ze haar kansen aan het verspelen is. Als zelfs NDP’ers met afschuw reageren op wat binnen hun organisatie gebeurt, dan is het duidelijk hoe laat het is. Dus mister president, wij begrijpen dat je populair wilt overkomen, maar vergeet niet dat hetgeen dat je wenst te doen, zal ‘back firen’. Over politieke onvolwassenheid gesproken. Begin de samenleving uit te leggen waarom er straks een lege staatskas of nul monetaire reserve over is. En zeg niet dat het komt door dalende wereldmarktprijzen van goud en olie.