Slee Juniors ontsnapt aan derde nederlaag

Slee Juniors, de nummer drie op de ranglijst van de voetbalcompetitie bij de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB) ontsnapte woensdag-avond aan zijn derde nederlaag van het seizoen. Vasas, de nummer vijf, had Slee Juniors voor ruim 52 minuten in zijn greep. Echter gaf Vasas deze dominatie later uit handen. De ploeg nam zeer verrassend met goed spel, waarop Slee juniors totaal geen antwoord had, in de eerste 45 minuten een 2-0 voorsprong. Faustino Koster opende de score al in de tiende minuut, terwijl Guno Diekan in de 22ste minuut de 2- 0 liet noteren. In de tweede helft veranderde Vasas van spelsysteem, wat Slee juniors de ruimte en mogelijkheid gaf om in de strijd terug te komen. Densi Amiemba legde de basis voor de aansluiting in de 52ste minuut, waarna Purcy Haabo in de 63ste minuut de stand gelijk trok. Vasas kwam een minuut later op 3-2 toen Diekan zijn tweede treffer liet optekenen. Met een opgevoerde tempo gelukte het Slee Juniors om in de 71ste minuut via Pepsi Bodjie de 3-3 te scoren.
Alabi Boys walste met de tweede grootste score van het seizoen over Napoli. Het werd een 12-0 nadat er gerust was met 4-0. Een positieve punt in deze ontmoeting was dat Napoli ondanks deze grote score toch de wedstrijd uitspeelde. De doelpunten van Alabi Boys kwamen van Nelson Vorswijk (hattrick), Fantoni Vorswijk, Nohar Foto en Steven Banai elk tweemaal, Radjen Banai en Orpheo Aloeboetoe.
Het programma voor dit weekende is als volgt:
Vrijdag 23 janauri: U-20: 18:00 uur Ephraim-Slee Juniors en 20:00 uur Real Dijkveld-Vasas. Zondag 25 januari: Eerste klasse: 10:00 uur Saamaka-KPA; 12:00 uur Brasur-Ephraim; 14:00 uur Flora-Puwa Nani en 16:00 uur Vasco Da Gama-Jong Aurora.