Federer exit op Australian Open

Roger Federer is vandaag zeer verrassend uitgeschakeld in de derde ronde van de Australian Open. De zeventienvoudig winnaar van een Grand Slam-toernooi moest zijn meerdere erkennen in de Italiaan Andreas Seppi: 4-6, 6-7 (5), 6-4 en 6-7 (5).
In de eerste twee sets profiteerde Seppi van het ongewone hoge aantal fouten van Federer. De Zwitser herstelde zich door na een vroege break de derde set te winnen.
Federer kon echter niet doordrukken en gaf in de tiebreak van de vierde set een voorsprong uit handen. Met een fraai punt besliste Seppi, de nummer 46 van de wereld, de wedstrijd.
Het is de eerste keer sinds 2001 dat Federer niet de vierde ronde haalt in Melbourne.
Veertien jaar geleden strandde hij ook in de derde ronde.
De 33-jarige Federer had de vorige tien duels met Seppi nog in winst omgezet.
Seppi sprak over een van zijn mooiste overwinningen uit zijn loopbaan. ”Ik heb geprobeerd te genieten. Zo vaak speel ik niet op centre court”, jubelde hij na de wedstrijd die bijna drie uur duurde.
”Daarbij speelde ik ook nog tegen Federer. Tegen hem tennissen is heel speciaal. Je voelt je nooit comfortabel tegen hem. Ik heb ook niet veel kansen gehad. Ik concentreerde me vooral op mij eigen opslagen. Ik ben erg blij met deze overwinning.”
Andy Murray liet zich niet verrassen. De nummer zes van de plaatsingslijst werd nauwelijks op de proef gesteld door de Portugees João Sousa: 6-1, 6-1 en 7-5.
De Schot plaatste in elke set snel een break. Alleen in de derde set knokte Sousa zich nog terug. Murray maakte nauwelijks fouten en was met name met zijn backhand dodelijk. Murray is drievoudig verliezend finalist in Melbourne.
Afgelopen jaar strandde de Wimbledon-winnaar van 2013 in de kwartfinale. In de volgende ronde ontmoet hij Grigor Dimitrov. De Bulgaar, als tiende geplaatst, maakte een einde aan het toernooi van de Cyprioot Marcos Baghdatis: 4-6, 6-3, 3-6, 6-3 en 6-3.
Baghdatis was in 2006 verliezend finalist in Melbourne, maar staat inmiddels 78e van de wereld.
Tomas Berdych drong eveneens door tot de laatste zestien. De als zevende geplaatste Tsjech ontdeed zich van de Serviër Viktor Troicki. Het werd 6-4, 6-3 en 6-4 in de Margaret Court Arena. Berdych was in elke set net iets beter dan zijn opponent, die vorig jaar zijn rentree maakte na een schorsing wegens het missen van een dopingtest.
In de achtste finales stuit Berdych op Bernard Tomic, die Sam Groth versloeg in een Australisch onderonsje: 6-4, 7-6 (8) en 6-3.

More
articles