Thunder slachtoffert Heat in opmars

De NBA kende gisteren een herhaling van de 2012 NBA Finals tussen de Miami Heat en Oklahoma City Thunder. Echter, beide teams bevinden zich nu ergens halverwege de ranglijst. Op voorhand zou gezegd kunnen worden dat OKC dit klusje tegen het LeBron-loze Miami wel zou klaren. Toch hadden de bezoekers uit Oklahoma het tot twee minuten voor tijd erg lastig, maar won toch met 94-86.
Bij Miami speelde Dwyane Wade weer na een aantal gemiste wedstrijden. Ook Luol Deng was weer fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen. Vanaf de start was het Miami dat de klok sloeg in de persoon van de verrassende Hassan Whiteside. De boomlange center ontpopt zich steeds meer als een publieks-lieveling en hij noteerde in het eerste kwart maar liefst tien punten, alle vijf schotpogingen vielen binnen. Door een sterke 12-2 run van OKC in de laatste twee minuten van het eerste kwart, stond het na twaalf minuten basketball 27-24 voor Miami. Daarna gingen de remmen los bij Kevin Durant en Russell West-brook. Maar OKC kon geen afstand ne-men van Miami, dat Whiteside kwijt raakte met een verzwikte enkel. Met Chris Anderson bleef dan ook meteen de enige lange man over.
Aan het begin van het vierde kwart leekt OKC weg te lopen, maar Miami kwam wederom terug tot twee punten. In de laatste twee minuten leed de thuisploeg knullig balverlies, waardoor Westbrook simpel de stand op 91-82 kon brengen. De wedstrijd was dan ge-peeld. Durant en Westbrook scoren beiden 19 punten.
Wade was met 18 de topscorer van de Heat. Het was voor OKC voor het eerst dat de ploeg boven .500 staat dit seizoen. Een seizoen dat zo onfortuinlijk begon met blessures van Durant en Westbrook.
Even leken er nog zorgen om Durant wanneer wat raak neerkomt na een dunk, maar hij kon de wedstrijd uiteindelijk gewoon uitspelen.
De San Antonio Spurs hebben Kawhi Leonard terug en dat is te merken aan het spel. Met de Finals MVP van 2014 is er weer genoeg hoop in San Antonio. Op bezoek bij de Denver Nuggets was het begin slordig, maar gelijkopgaand. Na twaalf minuten was de stand gelijk bij 20-20 na een paar goeie acties van Kenneth Faried. Bij rust was de voorsprong van de Spurs drie punten. Na de pauze kon Spurs de Nuggets maar niet afschudden. Daar was pas laat in het vierde kwart sprake van. Een paar bouncepasses en snelle combinaties zorgden voor open schoten voor de Spurs. Twee minuten voor tijd gooide Tim Duncan de wedstrijd in het slot:
109-99.

More
articles