Single Supermom wordt actief in Suriname

Gisterenmiddag hebben het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en de Stichting Single Super-mom, een intentieverklaring getekend op het gebied van alleenstaande tienermoeders. “Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is in Suriname bezig met jongeren om ze kansen en mogelijkheden aan te bieden voor verdere ontwikkeling, zodat ze ook hun plaats als een volwaardig burger in de maatschappij kunnen nemen”, zegt John Steve Sandriman, directeur van Sport- en Jeugdzaken. Met deze samenwerking wil het ministerie niet alleen de economische zelfstandigheid van de Surinaamse jongere waarborgen, maar ook steun bieden aan jongeren in gevallen van een alleenstaande zwangerschap en de rol van de ex-partner hierin. Volgens San-driman is het fenomeen tienermoeders een wereldwijd probleem. ‘Sinds 25 jaar hebben wij in Suriname het programma Scholieren-tienermoeders. We hebben genoeg gronden gezien om een samenwerking aan te gaan met de Stichting Single Supermom”, geeft de directeur aan. Centraal in het Surinaamse programma voor scholierentienermoeders staat dat de jonge vrouwen een vak moeten leren om ze weerbaar te maken. De twee partijen hebben al een groot project lopen, waarmee ze jongeren willen ondersteunen in het maken van hun keuzes. Stichting Single Supermom heeft in Nederland een boek uitgebracht wat handvatten biedt voor de jongeren. “In het boek staan we stil bij alle belangrijke facetten die komen kijken bij het moederschap, met als doel economische zelfstandigheid”, zegt Eva Yoo Ri, voorzitter van de stichting Single Supermom. De overheid gaat fungeren als strategisch partner voor de ontwikkeling van het Surinaamse Single Supermom boek. “Het gaat een handboek worden dat gericht is op de totale diversiteit van alle culturele aspecten in Suriname, zodanig dat de jongeren zich aangesproken voelen, dus met krachtige Surinaamse Rol-modellen”, zegt Yoo Ri. De voorzitter van de stichting zal een tijdje in Suriname blijven om aan het boek te werken. Naast Nederland en Suriname, is de stichting ook actief in het geboorteland van de voorzitter, namelijk Korea.

door Willemijn Dekker

More
articles