Kiwanis International viert 100 jarig bestaan

Dagblad De West: Kiwanis International is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers, verenigd in Kiwanis Service Clubs, die zich inzet voor de gemeenschap en in het bijzonder voor de kinderen. Vandaag viert Kiwanis haar 100 jarig bestaan. Kiwanis International is in Detroit Michigan ontstaan als een club voor zakenmensen, maar heeft heel snel daarna de focus gewijzigd in service. In de jaren daarna heeft Kiwanis zich in alle werelddelen gevestigd, zo ook in Suriname. Aanvankelijk was Kiwanis uitsluitend voor mannen, maar in 1987 werden vrouwen toegelaten als volwaardig lid van de Kiwanis. Momenteel zijn er meer dan 16.000 clubs in 80 landen over de hele wereld.

Kiwanis Clubs in Suriname

Er zijn op dit moment twee Kiwanis Clubs in Suriname: Kiwanis Club Tourtonne, opgericht in 1982, en Kiwanis Club Paramaribo Central, opgericht op 2 september 1988.
De Kiwanis Club Paramaribo is als eerste club opgericht in 1976. Suriname heeft in de loop der jaren vijf Kiwanis Clubs en een Circle K Club gehad.
Het motto van Kiwanis was tot 2005, `WE BUILD’, in 2005 is dit gewijzigd in `SERVING THE CHILDREN OF THE WORLD.’
Kiwanians staan ten dienste van de kinderen van deze wereld, dit houdt in dat zij er alles aan doen om de nood van de kinderen te lenigen en kinderen helpen om zich te ontwikkelen.
In het kader van haar 100 jarig bestaan zal er een lezing worden gehouden op vrijdag aanstaande, waarbij de activiteiten van de clubs Paramaribo Central en Tourtonne, bekend zullen worden gemaakt. Verder zal er door middel van presentaties een historische overzicht worden gegeven.

More
articles