Warriors verpulveren Nuggets

Gisteren was het Martin Luther King Day in de VS. Op de dag dat Dr. King en diens gedachtengoed werden herdacht stonden liefst twaalf wedstrijden op het programma. Verdraagzaamheid en compassie waren twee dingen die de bekende mensenrechtenactivist vaak predikte. Wie verwacht dat de NBA-spelers die boodschap ook op sportief gebied zouden uitdragen had het evenwel mis.
Zo vernederden Golden State Warriors de Denver Nuggets. Hoewel het nog niet op het niveau was van de Clippers vs de Lakers vorig seizoen (de beruchte 50 punten verschil) kwamen de Warriors toch een eind in de buurt. De ploeg liet werkelijk geen spaan heel van de Nuggets en won met liefst 43 punten verschil: 122-79.
Het leek alsof er niks mis kon gaan bij de Warriors. Als een keer een bal niet in de basket verdween, pikten ze die gewoon weer op om in de volgende play alsnog te scoren. Klay Thompson en Steph Curry hadden iets meer dan 20 minuten nodig om tot respectievelijk 22 en 20 punten te komen. Normaal gesproken spelen de starters van een team een stuk meer dan de bankzitters, maar bij Warriors mochten alle dertien spelers meer dan tien minuten in actie komen. De Nuggets waren na afloop volledig gedesillusioneerd na de oorwassing. Coach Brian Shaw had het idee dat zijn team niet op het veld had gestaan met de wil om tegenstand te bieden. Dat ze volledig lamgeslagen waren. Het is al de tweede keer op rij dat de Golden State Warriors een tegenstander volledig van de mat blazen. Eerst wonnen Curry en de zijnen de topper met de Houston Rockets op eenvoudige wijze (131-106).
Overige uitslagen: Minnesota Timberwolves-Charlotte Hor-nets 80-105; Philadelphia’76 ers-Washington Wizards 76-111; Detroit Pistons-Atlanta Hawks 82-93; Boston Celtics-Los Angeles Clippers 93-102; Dallas Mavericks-Memphis Grizzlies 103-95; Indiana Pa-cers-Houston Rockets 98-110; New Orleans Pelicans-New York Knicks 92-99; Chi-cago Bulls-Cleveland Cava-liers 94-108; Toronto Raptors-Milwaukee Bucks 92-89; Sa-cramento Kings-Portland Trail Blazers 94-98 en Los Angeles Lakers-Phoenix Suns 100-115.

More
articles