Pérez woest om uitschakeling Real Madrid

De eliminatie in het Spaanse bekertoernooi is hard aan bij Florentino Pérez, zo schrijven diverse Spaanse media vrijdag. Na afloop van de stadsderby uitte de voorzitter van Real Madrid flinke kritiek op de spelers. “We hebben voor gek gestaan. Ik schaam me”, zo zou de hoogste sportbestuurder meermaals op de eretribune hebben gezegd. Het bekertoernooi was jarenlang onder-geschikt aan de competitie en de Champions League, maar in de voorbije jaren neemt de grootmacht uit Madrid het toernooi om de Copa del Rey meer dan serieus.
Real verloor thuis bij Atletico met 0-2 en speelde in eigen huis 2-2 gelijk.
Pérez baalt naar verluidt niet alleen van de uitschakeling. Real Madrid weet inmiddels hoe men Barcelona moet verslaan, maar Atlético is plots de meest gevreesde tegenstander van los Merengues. Van de laatste elf onderlinge ontmoetingen won de wereldkampioen slechts drie wedstrijden.
Ancelotti was na afloop echter tevreden over de inzet van zijn spelers en liet zijn spelers weten dat op deze manier de prijzen zullen volgen. Het is de bedoeling dat de Italiaan over enkele maanden een nieuw contract ondertekent. De huidige samenwerking loopt 30 juni 2016 af.
Cristiano Ronaldo, die donderdag zeker niet zijn beste wedstrijd speelde, bood zijn excuses aan bij de supporters van Real. “Spelers kunnen niet altijd op hun best zijn”, zei de Portugees, die voor de wedstrijd nog zijn Ballon d’Or toonde aan de fans. “Ik ben ook niet van een andere planeet. Misschien ben ik niet helemaal honderd procent, maar ik beloof dat ik dat snel weer zal zijn. Namens het team zeg ik ‘sorry’ tegen de fans, we hadden het beter kunnen doen.”
Ronaldo was echter niet te spreken over de speelwijze van de tegenstander van donderdag: “Atlético speelt geen attractief voetbal”, bromde de aanvaller. “Ze spelen heel erg defensief en wachten op dode spelmomenten, maar dat werkt voor ze. We moeten de coach en de spelers van Atlético respecteren.”
Voor Atletico-spit Fernando Torres was het echter een onvergetelijke avond.
Dankzij twee treffers van de teruggekeerde spelers bekerde Atletico door.
“Een avond die ik nooit zal vergeten. Mijn eerste doelpunten sinds mijn rentree en dan ook nog eens in een stadion waar ik nog nooit had gescoord”, aldus Torres na afloop. “Door het resultaat in het eerste duel begonnen we al met veel vertrouwen. De vroege openingstreffer gaf ons de gelegenheid ons eigen spel te spelen. We maakten ons nooit zorgen, wat een fantastische dag.”
Trainer Diego Simeone van Atletico is blij dat Torres afrekende met enkele criticasters. “Sommige mensen plaatsen hun vraagte-kens bij zijn komst, maar voorlopig hebben we veel baat bij deze transfer.” “Torres leeft voor dit soort wedstrijden. Dat was al zo toen hij begin deze eeuw doorbrak en dat is nu nog steeds zo.”

More
articles