“Olieprijs zal weer stijgen”

De olieprijs kan in de loop van dit jaar herstellen van de forse daling van de afgelopen maanden. Dat voorspelt het Internationaal Energie Agentschap (IEA).
De IEA verwacht dat de productie in de landen die niet zijn aangesloten bij oliekartel OPEC dit jaar minder sterk zal toenemen dan eerder werd gedacht. Daardoor zal het huidige overaanbod van olie afnemen, waardoor de prijs zou kunnen stijgen.
In de afgelopen maanden werd olie zo’n 60 procent goedkoper, doordat het aanbod stevig groeide terwijl de vraag minder sterk stijgt dan voorheen.
Na wilde bewegingen eerder in de week, ging de olieprijs vanochtend omhoog. Een vat Brentolie werd bijna 3 procent duurder en kostte 49,62 dollar. De prijs van Amerikaanse olie steeg met 2,5 procent naar 47,43 dollar per vat. (Belga)

More
articles