January 16, 2015


Gesprekken NZR en regering verlopen moeizaam


January 16, 2015

door Melissa Achthoven “De gesprekken met de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR) en de regering onder leiding van de vice-president Robert Ameerali, verlopen moeizaam”, zegt de voorzitter van de NZR tevens algemeen directeur van het St. Vincentius Ziekenhuis, Manodj Hindori, in een vraaggesprek met De West. Er kan nog geen overeenstemming bereikt worden met de verzekeringsmaatschappijen over de tarieven. ”De tarieven zijn nog niet aangepast om uit de kosten te komen”, zegt de voorzitter verder. Ook merkte hij op dat het afgelopen jaar ‘financieel gezien’ als een moeilijk jaar gekenmerkt kan worden, sinds de stopzetting van de maandelijkse suppleties aan alle ziekenhuizen het afgelopen jaar. Het St. Vincentius Ziekenhuis (RKZ) doet er alles aan om de eindjes aan elkaar te knopen. “Tot op heden is het RKZ genoodzaakt leningen aan te gaan bij de banken om de maandelijkse kosten te dekken”, zegt voorzitter Hindori. De ziekenhuisdirecteuren hadden reeds aan de vice-president doorgegeven hoe moeilijk ze het zullen krijgen met het afschaffen van de suppleties. Ook hebben ze problemen met het nakomen van hun verplichtingen aan het personeel en de leveranciers. Hindori zegt dat hij hoopt op een spoedige oplossing in deze kwestie.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249