Cavaliers winnen ondanks zeventien assists Kobe

Na zes nederlagen op een rij weten de Cleveland Cavaliers weer hoe het voelt om te winnen. In Los Angeles werden de Lakers met 109-102 verslagen in een duel waar Kobe Bryant zijn persoonlijk record in assists verbeterde. De veteraan was maar liefst 17 keer aangever en scoorde daarnaast 19 punten.
Hoewel de Lakers dit seizoen één van de lelijke eendjes zijn in de NBA is een duel tussen LeBron James en Bryant altijd vermakelijk.
Beide supersterren genoten donderdagavond zichtbaar van het rechtstreekse duel en haalden het beste in zichzelf naar boven, terwijl ze gedurende de wedstrijd elkaar meer-dere malen opzochten voor grapje en een dolletje.
Het duel was lange tijd spannend, totdat King James in het begin van het vierde kwart extra gas gaf en zijn team een voorsprong van elf punten bezorgde. Bryant besloot dat zijn rol aan aangever toen wel klaar was en raakte met minder dan twee minuten een belangrijke driepunter en verkleinde het gat tot vier punten. Een acrobatische lay-up van James, die goed was voor 36 punten, gooide het duel vervolgens op slot. Kyrie Irving was verder goed voor 22 punten, Kevin Love voor zeventien en J.R. Smith was productief met veertien punten. Jordan Hill werd topscorer voor de thuisploeg met een puntentotaal van twintig.
Eerder op de avond stond er een kraker uit de Western Conference op het menu, waarin de OKC Thunder op bezoek gingen bij de Houston Rockets. De neutrale fan werd echter niet getrakteerd op een hele spannende wedstrijd, nadat de ploeg van coach Kevin McHale een bliksemstart kende tegen de Thunder. De Rockets speelden grandioos en na het eerste kwart stond het 40-18, mede dankzij vijftien punten van voormalig Thunder-speler James Harden.
“Zo’n kwart is het mooiste aan dit spelletje”, zei Harden, die voorafgaand aan het duel de trofee voor Western Conference Player of the Month kreeg uitgereikt, na afloop. “We kunnen zo ontzettend goed zijn als het loopt, maar te vaak laten we teams in hun comfortzone komen, doordat we mentaal er niet helemaal bij zijn.”
Dat viel dit duel wel mee, want de voorsprong uit het eerste kwart werd niet meer verspeeld. Harden werd de man van de avond en flirtte met een triple double. Uiteindelijk kwam hij uit op 31 punten, tien assists en negen rebounds. Daarmee deed hij het beter dan drievoudig topscorer Kevin Durant, die bleek steken op 24 punten. Russell Westbrook (zestien punten) blonk vooral uit in de categorie turn-overs, waar hij er acht van wist verzamelen. De eindstand was 112-101 voor Houston.
De Thunder verloren drie van hun laatste vier duels en een plekje in de play-off is nog lang niet zeker. Er is echter hulp hulp onderweg vanuit New York. Een trade, die zo goed als rond is, zal voormalig All Star Brook Lopez naar Oklahama brengen. In diezelfde trade zal Lance Stephenson naar de Brooklyn Nets gaan en krijgen de Charlotte Hornets Jarrett Jack en Jeremy Lamb.
De Europese fans van de NBA zagen hoe de Milwaukee Bucks in Londen veel te sterk waren voor de New York Knicks, die voor de zestiende achtereenvolgende maal verloren. Het moet een lekker uitstapje zijn geweest voor de Bucks, die na een paar dagen toerist uithangen een voorsprong van achttien punten hadden na het eerste kwart. Deze werd vervolgens met gemak verdedigd: 95-79. Ondanks de aanwezigheid van Carmelo Anthony (25 punten) en Amar’e Stoudemire (0 punten) in de starting line-up van de New York Knicks, had de ploeg van Derek Fisher niks in te brengen. Uitblinkers bij de Bucks waren OJ Mayo en Brandon Knight, die respectievelijk 22 en 20 punten scoorde. Zaza Pachulia domineerde onder de borden met veertien rebounds.

More
articles