January 13, 2015


Volkswagen stelt de Golf R Touch voor in Las Vegas


January 13, 2015

Volkswagen pakt op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas uit met de Golf R Touch met ‘gesture control’, een driedimensionale versie van het bekende touchscreen. In de Golf R Touch introduceert Volkswagen het infotainmentsysteem met ‘gesture control’. Dit is een driedimensionale versie van het vertrouwde touchscreen waarmee commando’s gegeven worden door de hand te bewegen in de nabijheid van een scherm. Zo wil Volkswagen de mogelijke afleiding van de bestuurder beperken door de bediening van de functies van de wagen bijna volledig via sensoren of een aanraakscherm te laten verlopen. Deze Golf R Touch heeft daarvoor drie aangepaste schermen: een 12,8” touchscreen voor het infotainment, 8” controlescherm voor de boordfuncties en een Active Info Display van 12,3”, waarvan de layout telkens gepersonaliseerd kan worden zoals met een smartphone. Op de CES stond verder nog de Connect Golf, die uitgerust is met de recentste generatie van het MIB II-infotainmentsysteem met CarNet, waarmee dankzij een interface-managementsysteem de bediening grotendeels via smartphones en tablets kan gebeuren. (Belga)