Suriname breed vertegenwoordigd in Utrecht

Van woensdag 14 januari tot en met zondag 18 januari, is Suriname sterk vertegenwoordigd tijdens de jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht, Nederland. Zestien Surinaamse bedrijven zullen leuke pakketten, acties en nieuwe producten presenteren aan de bezoekers tijdens deze beursgang. Het evenement maakt vandaag de aftrap met een ‘vakdag’. Verschillende bedrijven uit landen over de hele wereld geven presentaties aan elkaar om inzicht te verkrijgen in elkaars diensten. Morgen worden de deuren geopend voor de bezoekers.

Al staan er zestien verschillende Surinaamse bedrijven op de beurs, Suriname wil zich wel als een land presenteren. Daar waar vorig jaar de Surinaamse keuken door de verschillende bedrijven werd gepresenteerd, is de nadruk dit jaar gelegd op de cultuur van Suriname. Zo zijn er verschillende culturele optredens met dans te zien. “We proberen vooral Suriname op een zo’n breed mogelijke manier te vertegenwoordigen”, zegt een woordvoerder van Acces Travel Suriname (ATS), in een vraaggesprek met de West. “Wij bieden het totale pakket aan, waar zowel een rondleiding door de stad als een boottour of een jungle-expeditie in wordt aangeboden.” De charme van Suriname ligt volgens de verschillende touroperators in het feit dat hier juist geen massatoerisme is. Volgens de ATS is Suriname nog redelijk onontdekt. Dat verklaart ook waarom de tarieven voor trips misschien iets hoger liggen dan in een land waar veel massatoerisme is, zoals Thailand. “Suriname is en blijft een mooi product om te verkopen op de beurs.” De Utrechtse vakantiebeurs is het grootste jaarlijkse terugkerende evenement waarop reisbestemmingen, reisorganisaties, luchtvaartmaatschappijen, hotels en dergelijke zich kunnen presenteren aan een groot, koopkrachtig en reislustig publiek. In de afgelopen jaren bezochten gemiddeld 120.000 mensen de beurs. De meeste belangstelling gaat uit naar Europese bestemmingen; landen als Frankrijk, Spanje en Portugal, zijn nog steeds de favoriete vakantielanden van Nederlandse toeristen.
Om meer mensen naar Suriname te trekken, heeft de Stichting Toerisme Suriname (STS) leuke winacties gearrangeerd voor de bezoekers. Zo kan men twee retourtickets winnen naar Paramaribo. De Lodge Holders Boven Suriname, zorgen dan voor een ‘Logde Hopping Tour’ in het Boven Suriname gebied. De STS is de eerste stichting die bemiddeld met de overheid over het toerisme.

door Willemijn Dekker

More
articles