January 13, 2015


Nieuwe Lexus GS F is prestatiegericht


January 13, 2015

Lexus toont zich opnieuw van zijn sportiefste kant. Het luxemerk van Toyota onthult volgende week de aangekondigde GS F sportberline op de North American International Auto Show in Detroit. De GS F vervangt daarmee de RC F coupé in het ‘F’-sportgamma van Lexus. De nieuwste aanwinst combineert het silhouet van een vierdeurs met de dynamiek en wendbaarheid van een prestigieuze sportwagen, aldus de Japanners. De nieuwe GS F wordt gebouwd op hetzelfde platform als de standaard GS, maar onderging toch een aantal verbeteringen, onder andere aan de motor. De wagen krijgt een potente atmosferische 5,0-liter V8 onder de kap die maar liefst 473 pk en 527 Nm produceert en wordt gekoppeld aan een achttrapsautomaat met mogelijkheid tot manueel schakelen. Het ‘Torque Vectoring’-differentieel moet ervoor zorgen dat deze overdosis aan pk’s ook vlot op het asfalt raken. Verder krijgt de GS F structurele verstevigingen mee en een aangepaste ophanging. Met een gewicht van slechts 1.830 kg lijkt de GS F zeer lichtvoetig te worden. (Belga)