Barça in Spaanse topper te sterk voor Atletico

FC Barcelona heeft zondag avond de topper in de Primera Division tegen Atletico Madrid met 3-1 gewonnen.
Neymar en Luis Suarez waren voor rust trefzeker in Camp Nou. De eerste twee doelpunten voor de ploeg van Luis Enrique vielen respectievelijk in de twaalfde en 35ste minuut.
Mario Mandzukic tekende na tien minuten spelen in de tweede helft voor de aansluitingstreffer namens Atletico, waarna Lionel Messi vlak voor tijd zorgde voor de beslissende 3-1.
Barcelona slaat door de overwinning een gat van drie punten met Atletico en blijft met 41 punten in het spoor van koploper Real Madrid, dat zaterdag met 3-0 won van Es-panyol en één punt meer heeft. Barcelona was in de eerste helft de veel betere ploeg en verzuimde om op een ruimere voorsprong te komen. Onder anderen Messi stuitte voor rust op doelman Moya.
Waar de Catalanen de eerste helft ‘slechts’ twee keer wisten te scoren via Neymar en Suarez, was Atletico effectiever. Mandzukic mocht tien minuten na rust aanleggen van elf meter na een vermeende overtreding van Messi en faalde niet: 2-1.
Hoewel Atletico nog maar één doelpunt nodig had voor een remise, lag de beslissende treffer van Barcelona eerder in het verschiet. Die kwam er dan ook. Messi pikte vier minuten voor tijd ook zijn doelpunt mee en gooide de wedstrijd daarmee op slot: 3-1. In de Italiaanse Serie A won Juventus met 3-1 van Napoli. Napoli kwam na een klein halfuur spelen op achterstand door een fraai doelpunt van Paul Pogba. De Fransman nam een afgeslagen bal op de rand van het strafschopgebied in één keer op zijn voet en verschalkte daarmee doelman Rafael Cabral. Al na tien minuten spelen in de tweede helft kwam Napoli langszij. Miguel Britas schoot de gelijkmaker binnen uit een hoek-schop van Dries Mertens.
Heel lang kon de thuisploeg niet genieten van het doel-punt, want vijf minuten later bracht Martin Cáceres Juventus weer op voorsprong. De verdediger scoorde uit een vrije trap: 2-1.
Op zoek naar de gelijkmaker gaf Napoli meer ruimte weg achterin en daar profiteerden de bezoekers van. Arturo Vidal gooide de wedstrijd uit een counter definitief in het slot. Door de nederlaag blijft de ploeg uit Napels op dertig punten en de vierde plaats. Juventus is koploper met 43 punten en loopt twee punten uit op concurrent en nummer twee AS Roma (veertig punten), dat eerder op zondag gelijkspeelde tegen nummer drie Lazio. Dankzij twee doelpunten van Francesco Totti hield AS Roma nog wel een punt over aan de derby: 2-2. Eerder op de dag won Internazionale met 3-1 van Genoa.
Chelsea gaat weer alleen aan kop in de Premier League. De Londenaren wonnen met 2-0 van Newcastle United, terwijl concurrent Manchester City niet verder kwam dan 1-1 bij Everton.
Chelsea staat nu na 21 wedstrijden op 49 punten en City volgt met twee punten minder. Southampton is de nummer drie met 39 punten. De ploeg van trainer Ronald Koe-man speelde zondag 1-1 tegen het Manchester United van Louis van Gaal. ManU heeft 37 punten.