Tuchtcollege schorst “Bordo” twee wedstrijden

Het Tuchtcollege van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft SV Notch coach Joel “Bordo” Martinus woensdag een schorsing van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd.
Martinus had op 13 december van het vorig jaar in de hoofdklasse competitiewedstrijd tegen WBC onwelvoeglijke taal tegen arbiter Adang gebruikt. De Notch-coach zou de referee hebben uitge-scholden en ook nog hebben gedreigd hem te zullen neerschieten. Dit alles werd door Adang als onwelvoeglijke taal neergepend in het wedstrijdrapport. Martinus, die op de zitting aanwezig was, hoorde een straf van drie wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk tegen zich eisen. Verder een proeftijd van drie maanden, een boete van SRD.200 subsidiair twee wedstrijden schorsing. Uiteindelijk kwam het Tuchtcollege tot een schorsing van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. De voorgestelde proeftijd en boete werden gehandhaafd. Martinus gaf toe dat hij vulgaire taal heeft gebruikt. Het Tuchtcollege hield rekening met de houding van Martinus tijdens de zitting en het feit dat hij niet als assistent-coach, maar als reserve speler op de bank zat.
Wel oordeelde het Tuchtcollege dat Martinus in welke hoedanigheid dan-ook niet betrokken mag zijn bij wedstrijden georganiseerd onder auspicien van de SVB en waaraan SV Notch deelneemt.
Naast Martinus moest ook Ricardo Loswijk van SNL zich voor het Tuchtcollege verantwoorden. De speler had zich eveneens op 13 december schuldig gemaakt aan onsportief gedrag door tijdens het duel tegen Takdier Boys zijn tegenstander na te trappen. Het Tuchtcollege hoorde in deze zowel Loswijk als SNL-secretaris Audrey Pengel. Loswijk kreeg, net als Martinus, drie wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk, een proeftijd van twee maanden en een boete van SRD.100. Loswijk bekende zijn handeling, maar zei dat hij dit niet opzettelijk had ge-daan. Hij is eerder ook al voor het Tuchtcollege verschenen.

More
articles