Contador stopt mogelijk na Tour en Giro

Alberto Contador is van plan dit jaar zowel de Ronde van Italië als de Ronde van Frankrijk te winnen. En daarna zou de Spanjaard zijn fiets wel eens aan de wilgen kunnen hangen. Contador moest de Tour vorig jaar verlaten met een gebroken been, terwijl hij in top-vorm aan de belangrijkste wedstrijd van het jaar was begonnen. De kopman van de Tinkoff-Saxo-ploeg won direct na zijn rentree wel de Ronde van Spanje.
“Ik ga dit jaar in tegenstelling tot vorig seizoen niet voor de zeges in de kleinere rondes”, aldus Contador (32) tegenover l’Equipe. “Mijn grote uitdaging is het winnen van de Giro én de Tour.”
“Ik wil ze allebei winnen en zou de uitdaging niet zijn aangegaan als ik dacht dat het niet kon. Ik weet heel goed dat het niet makkelijk zal zijn. Het is vaak lastig om na de Giro weer in topvorm aan de start van de Tour te staan. Ik hoor steeds vaker dat het behalen van de dubbel bijna onmogelijk is en dat motiveert me extra.” En wat als dat nou lukt? “Het is moeilijk te zeggen of ik dan stop. Ik geloof dat ik nog een jaar door zou kunnen. Maar dat is puur ‘geloof’. De komende weken en maanden zullen duidelijk maken welke beslissing ik ga nemen aan het einde van het seizoen. Ik weet zeker dat ik mezelf niet nog meer dan 3 jaar prof zie zijn. Ik wil dat mensen bij mijn afscheid onthouden dat ik nog op topniveau presteerde.”

More
articles