Trail Blazers “in race om NBA-titel”

Het is nog ver, maar de Portland Trail Blazers lijken serieus in de race om het kampioenschap in de NBA. Daar waar vorig jaar nog twijfels bestonden lijkt het erop de Blazers dit jaar echt om de titel gaan. Gisteravond werd Miami Heat met 83-99 verslagen, wat voor Portland de achtentwintigste overwinning van het seizoen betekende. Hiermee staan de ploeg gelijk met de Golden State Warriors en hebben ze de meeste overwinningen in de NBA. Slechts acht duels gingen verloren. Bij rust zag het er nog positief uit voor de Miami Heat, die met een 48-43 stand de kleedkamer in gingen. Dwayne Wade zag eruit als zichzelf en had op dat moment al vijftien punten. In het derde kwart trokken de Trail-blazers de wedstrijd compleet naar zich toe. De tweede helft werd gestart met een 17-6 run. In de eerste drie minuten schoten Lillard en Matthews twee driepunters achter elkaar raak en Kaman scoorde zes punten op rij uit layups. Waar Miami nog vier rebounds meer pakte in de eerste helft, wisten ze in het derde kwart slechts drie rebounds te pakken tegenover dertien van de Blazers. Het lijkt een trend te zijn bij de ploeg van coach Eric Spoelstra om wedstrijden in het derde kwart weg te geven. In hun laatste drie verliespartijen is de totaal opgetelde score van het derde kwart van die wedstrijden 102-46 in het nadeel van de Heat.
LaMarcus Aldridge was de gevierde man bij Portland met 24 punten en twaalf rebounds. Wes Matthews en Damian Lillard voegden daar respectievelijk achttien en zestien punten aan toe. Bij Miami was het Dwayne Wade die alle scorers leidde met 23 punten. Ook pakte Wade 7 rebounds. Chris Bosh scoorde er 18. Ondertussen lijkt in Charlotte lang-zamerhand weer reden voor een klein beetje positiviteit te ontstaan. De Hornets kenden een hele slechte start van het seizoen en presteerden ver beneden alle verwachtingen. Gisteren wisten zij knap te winnen van de Toronto Raptors met 103-95, wat voor de ploeg uit Charlotte de vierde overwinning op rij betekent. In het eerste kwart liet de ploeg van coach Steve Clifford gelijk zien dat ze niet voor niks naar Canada afgereisd waren. Kemba Walker en Ge-rald Henderson zetten de toon al vroeg, waardoor de Hornets het eer-ste kwart afsloten met een voorsprong van acht punten. In het tweede kwart sloeg de wedstrijd echter compleet om. Point guard Kyle Lowry deed wat hij al zo vaak deed de afgelopen twee seizoenen en leidde de Raptors naar een 19-29 in het tweede kwart, waardoor Raptors met een 50-52 stand de eerste fase eindigden.
De ploeg begon het derde kwart met een vrije worp van Kyle Lowry, omdat coach Clifford na het rustsignaal commentaar had op de arbitrage, waardoor hij een technische fout kreeg. Het waren echter de Hornets die het heft weer in handen namen in het derde kwart.
In het vierde kwart was het zoals wel vaker Kemba Walker die er stond op het moment dat het moest. Met nog negentien seconden op de klok schoot Walker een driepunter, waardoor de Hornets op een voorsprong van zes punten kwamen. Vorige wedstrijd scoorde Walker voor de derde keer dit seizoen de winnende bucket en nu was de 24-jarige point guard weer beslissend voor de Hornets. Hij eindigde de wedstrijd met 29 punten, zeven rebounds en acht assists. Gerald Henderson scoorde 31 punten, wat voor hem het meeste van dit seizoen was. Bij Toronto was Kyle Lowry de belangrijkste man met 24 punten, zeven rebounds en zeven assists.
In New York waren de Houston Rockets te sterk voor de Knicks. De Rockets versloegen de Knicks met 120-96 wat voor de Knicks de veertiende nederlaag op rij betekent. De Knicks zijn hiermee officieel het slechtste team in de NBA dit seizoen. Na het eerste kwart stonden de Knicks maar vijf punten achter, maar in het tweede kwart werd al snel meer afstand genomen door de Rockets.
De overwinning is voor de ploeg van coach Kevin McHale nooit in gevaar geweest en de Knicks (nog steeds zonder Carmelo Anthony) hebben eigenlijk nooit iets in de melk te brokkelen gehad.
James Harden speelde slechts drie kwarten, maar scoorde hierin 25 punten en deelde negen assists uit.
Omdat Houston na het derde kwart al 24 punten voorsprong had werd Harden op de bank gehouden. Tre-vor Ariza scoorde achttien punten voor Houston.