Kroaat Karlovic schakelt Djokovic verrassend uit

Novak Djokovic is donderdag in de kwartfinales van het ATP-toernooi in Doha uitgeschakeld door Ivo Karlovic. De Kroaat versloeg de Servische nummer één van de wereld in drie sets: 6-7 (2) 7-6 (6) 6-4. Beide mannen gaven elkaar weinig toe in de eerste twee sets. Djokovic pakte nog de eerste set, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen de harde service van Karlovic, die geen breakpoint weggaf. De nummer 27 van de wereld produceerde 21 aces en 49 winners in de wedstrijd tegen Djokovic, die woensdag nog eenvoudig won van Sergy Stachovski.
Karlovic treft in de halve finales de Spanjaard David Ferrer, die David Brown zonder veel moeite wist te verslaan. Ferrer was in de eerste ronde van het toernooi te sterk voor Thiemo de Bakker.
Op het ATP-toernooi van Brisbane ontsnapte Roger Federer donderdag aan blamage bij de start van zijn seizoen. De 33-jarige Federer stond een set en een break achter in zijn eerste partij van 2015, maar draaide de wedstrijd tegen John Millman toch om: 4-6, 6-4 en 6-3.

More
articles