Justitia Pietas Fides MMDCLXI

– “Je suis Charlie”. Overal in de wereld wordt met voorgaande uitroep geprotesteerd, tegen wereldwijde terreur, gijzeling en pogingen tot moord op het ‘vrije woord’. Tussen 1980 en 1992, heeft een compleet ontspoord militair regiem, dat allemaal in Suriname ook gepoogd te ‘killen’. Ongestrafte die voor een herhaling blijkbaar nog in kunnen zijn, ware het niet dat de internationale gemeenschap ze danig in de gaten houdt. Moord op journalisten, politieagenten, militairen, vreemdelingen en ongewapende (nationale-) staatsburgers. Laat het een les zijn voor gruwelmoordenaar. Er zijn meer griffels dan kogels. Er zijn meer intellectuele breinen, dan crimineel te misbruiken slagpinnen. Ten adressen van aangeklaagden, veroordeelden, verschoppelingen en helaas nog niet aan strafvonnis verbonden amnestiezonderlingen: “Je suis Charlie…”.

– Spoed. De regering kwam op de donderdag in spoedvergadering bijeen en wel onder leiding van het huidige staatshoofd. Aanwezig waren vrijwel alle ministers en ook de vicepresident. Onderwerpen werden onder meer…, de benoeming van NDP-er Kromosoeto tot directeur van de Postspaarbank. Vervolgens de rechterlijke macht en de onafhankelijkheid van de magistratuur, gekoppeld aan budget en salariëring. Cashflow ‘hick ups’ van een overbelast budget bij Staatsolie en de fiscale positionering van winsten of verlies bij de goudvink. De penibele situatie van ’slandsfinanciën en begrotingsuitvoering conform de wettelijke mogelijkheden/bepalingen met vigerend budget, analoog aan het verlopen boekjaar 2014. Voeling ter zake nog eventueel bestaand draagvlak/mandaat van een regering Bouterse en mogelijkheden om nog beleid te kunnen maken cq. uit te voeren. En dan tussen de bedrijven door ook nog een ‘side-chamber-consult’, inzake klokkenluider Charles Pahlad en een vertwijfelde Noreen Cheung. Een hand, maar ook een mond vol. ‘Entre chambres…’, wel te verstaan.

– RK. Suriname mocht lezen dat het RK Bisdom geschokt is door aanhouding en tenlastelegging van een pastoor. Deze zou zich hebben vergrepen aan een rekruut van het Nationaal Leger. De vraag blijft staan, waarom het RK Bisdom nog geschokt reageert. Volgen die mensen het wereldnieuws niet? Misschien toch even een ‘eyeopener’ aanreiken. http://archief.rnw.nl/suriname/article/bisschop-de-bekker-geschokt-door-misbruik https://archive.org/stream/RapportDeetmanSeksueelMisbruikRk/RapportDeetmanSeksueelMisbruikRk_djvu.txt http://archief.rnw.nl/suriname/article/deetman-surinaamse-en-antilliaanse-meldingen-misbruik

– Fractieberaad. Logisch en voorspelbaar. Een wetmatigheid van de huidige NDP om mensen zodanig te vervreemden, dat ze uiteindelijk de positie van ‘persona non grata’ prefereren boven een slaafs vervolg in een leven binnen dit land en een steeds weer opnieuw door de samenleving ‘onbegrepen/verworpen ideologie’. Voor zover dat woord ‘ideologie’ toepasbaar is of blijkt, bij een te voeren politiek die maar op ‘één’ marginaal ding is geënt. Het veilig stellen van een individu, ten koste van alle vrijheden en het algemeen welzijn van een heel Surinaams volk. ‘But not too long from now, it won’t fly any longer…, this hostage situation’.

– OKB. Er is geen discussie mogelijk. De president van de Republiek Suriname heeft zich, op de dag van Algemene- en Geheime Verkiezingen voor: De Nationale Assemblée, Ressort- en Districtsraden…, enkel bezig te houden met een gekwalificeerd beleid van veiligheid en het staatsrechtelijk faciliteren van niet te schenden verkiezingsprocedures.. Meer bevoegdheden heeft het staathoofd op die verkiezingsdag niet. Inbreuk op wet en regelgeving, kan een staatshoofd op termijn duur te staan komen. Ook wederrechtelijke handelingen, zullen een districtscommissaris levenslang blijvend achtervolgen. Zie het op heterdaad betrappen en ontdekken van malversaties door een DC. Door middel van onverwacht binnentreden van de voorzitter OKB! In het commissariaat van Paramaribo toen betrokken districtcommissaris R.V., onrechtmatige handelingen pleegde die hem tot op de dag van heden, in herinnering worden gebracht.

– Gemeen goed. Het “Gemenebest” (Commonwealth), heeft het land Guyana en lid van de wereldorganisatie aangemaand, de democratische weg met spoed te vervolgen en per ommegaand een einde te maken, aan de heersende constitutionele crisis. Staatshoofd Dennis Ramotar is nu de bel stevig aangebonden, nadat hij het parlement buitenspel zette.

– Listen. Het wordt tijd dat de verspillingen onder de regering Bouterse worden ingelijst. Van een vogelkooi voor Harvey’s zonnecellen in Parijs tot aan een corpulent gebleken ICDS, van eens de lugubere verzameling: Rudie, Winston en Richard. Gevolgd door het ‘pakken’ van vrijwel alle SLM-verkeersvliegtuigen en de enorme schade aan passagiers en het maatschappijimago. Niet te vergeten een conglomeraat aan belachelijke ambassadegedoetjes, enkel om ‘cook-outs’ en ‘jamsessions’ te organiseren/ bezoeken, onder meer in: Johannesburg, ‘..so bun…’.

– Speed. Er komt nu vaart in de duozaak. Rechter Marcia Ayers-Caesar heeft in Port of Spain, Trinidad en Tobago, bepaald dat Edmund Quincy Muntslag wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten (VS). De Amerikaanse overheid wil de Surinamer berechten voor vermeende samenzwering om tien kilo cocaïne te smokkelen naar de VS. — Google alert, as it happens: http://www.trinidadexpress.com/news/Magistrate-Surinamese-to-be-extradited–287996181.html Magistrate: Surinamese to be extradited.Wanted for drug smuggling by US govt… By Rickie Ramdass rickie.ramdass@trinidadexpress.com Story Created: Jan 8, 2015 at 9:34 PM ECT Story Updated: Jan 8, 2015 at 9:34 PM ECT SURINAMESE national Edmund Quincy Muntslag, who is wanted by the United States Government for allegedly conspiring to smuggle ten kilogrammes of cocaine into the US, was yesterday committed by Chief Magistrate Marcia Ayers-Caesar in the Port of Spain Magistrates’ Court to be extradited to that country. But in a last-ditch effort to prevent the extradition, Muntslag’s attorney Keith Scotland indicated to the court after the committal proceedings that his client intends to file a writ of habeas corpus at the High Court in Port of Spain to have him released from prison custody. Muntslag was accused alongside Dino Bouterse, the son of Suriname president Desi Bouterse, with conspiring to traffick the drugs into the United States for distribution between December 2011 and August 2013. Last August, Bouterse pleaded guilty to the joint trafficking indictment and terrorism charges in a US court after being extradited to that country from Panama in 2013. Tot zover de publikaties in T&T.

– Enfin. Vive Charlie Hebdo, vive la France. Zo zal het altijd eindigen, indien de legitieme macht in een geciviliseerde Staat wordt aangevallen. Er zijn figuren die het militair regiem in Suriname van 1980-1987 en dan weer van 1990/’91 een ‘wettig gezag’ wilden noemen. De naïviteit vanzelfsprekend ten top! Met dank aan de meer criminele adjudanten die ophielden wat niet goed en dus geheel fout was voor deze volksplanting. Of die friemels nou hier of in Den Haag rondliepen, het is om het even. Let op, hoe de Franse staat terreur en criminaliteit weet op te ruimen. ‘Er worden explosies gehoord en er is rook te zien in de drukkerij in Dammartin-en-Goële, ten noordoosten van Parijs. Eén persoon die daarbij werd vastgehouden, is bevrijd. De twee broers Saïd en Chérif Kouachi zouden bij de aanslag zijn omgekomen, meldt AFP. Hun dood kan nog niet worden bevestigd. Ondertussen bestormen speciale eenheden de supermarkt in het oosten van Parijs, waar zeker één gewapende man vijf mensen gegijzeld hield. Ook daar vinden explosies plaats. Op Franse media is te zien dat mensen het pand verlaten. De gijzelnemer kwam om het leven, zegt de politie. Meerdere gijzelaars in de supermarkt zijn bevrijd en zijn ongedeerd, meldt AFP. Twee agenten zouden bij de bestorming gewond zijn geraakt. De twee broers Saïd en Chérif Kouachi worden verdacht van de dodelijke aanslag op de redactie van het weekblad Charlie Hebdo in Parijs afgelopen woensdag. Daarbij kwamen twaalf mensen om. Er bestaat een verband tussen beide gijzelingen die vrijdag in Frankrijk aan de gang waren. http://www.nu.nl/aanslag-parijs/3967942/live-politie-bestormt-verdachten-aanslag-charlie-hebdo.html De Franse politie is begonnen met de bestorming van het gebouw waar de broers die worden verdacht van de aanslag op Charlie Hebdo, zich schuilhouden. Ook een joodse supermarkt in het oosten van Parijs is bestormd’. En dan de proloog en de overwinning van het goede op het kwade: “De twee broers die de aanslag zouden hebben gepleegd op tijdschrift Charlie Hebdo, zijn gedood tijdens de bestorming in Dammartin-en-Goële”. Ook de man die vrijdag mensen gegijzeld hield in een Joodse winkel in Parijs, is overleden. Dat meldt persbureau AFP vrijdagnamiddag. Na de bestorming van de Joodse winkel in Parijs, zijn meerdere gijzelaars bevrijd. Onduidelijk is nog (…), of er gewonden onder de gijzelaars zijn. ‘Nous tous sommes Charlie…!’.

More
articles