MINOV doelen vóór 25 mei 100% gerealiseerd

Ashwin Adhin, minister van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (MINOV), zegt vol zekerheid dat de doelen die gesteld waren het afgelopen jaar en dit jaar, vóór de verkiezingen gerealiseerd zullen worden. “Er is nu 92% al gerealiseerd. In februari zal het percentage op 100% zijn. Er staat niets in de weg dat deze projecten zal stagneren”, aldus Adhin, die vandaag samen met zijn staf op het hoofdkantoor van het MINOV breedvoerig is ingegaan op vraagstukken over de behaalde doelen en wat in de planning staat voor dit jaar. Volgens directeur Robert Peneux, zijn er genoeg middelen om die doelen over enkele maanden gerealiseerd te hebben.

Tijdens de persconferentie kaartte Adhin een aantal zaken aan waarin verandering zal komen. Er zal een nieuw organogram opgesteld worden op het ministerie, dit betreft bijvoorbeeld de splitsing van bureaus en de installatie van nieuwe bureaus. De bedoeling is dat de juiste mensen op de juiste posten worden geplaatst. Thans zal de afdeling interne controle onder de minister komen te staan. Dit organogram moet eerst goedgekeurd worden voordat al deze zaken aangepast kunnen worden. Adhin bekende dat enkele postverwisselingen al gepleegd zijn. Daarnaast zijn zes tot zeven nieuwe, complete scholen gebouwd.
“Voor wat betreft de planning voor dit jaar zijn er heel wat gesprekken gevoerd”, zegt Adhin. Eén van de zaken die de MINOV-minister al een geruime tijd veranderd wil hebben, is de naam van het ministerie MINOV naar Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Ook de ‘Blueprint’ is van toepassing. Dit houdt in dat alle opleidingen in het land gekwalificeerd moeten worden. Er moet een studiegids komen waar informatie over alle niveaus te vinden is, zodat studenten weten waar ze naartoe moeten gaan bij verdere studie in de toekomst en wat ze allemaal nodig moeten hebben.

door Kimberley Fräser

More
articles