Detroit Pistons blijft winnen in NBA

Detroit Pistons nam eind vorig jaar het besluit Josh Smith weg te sturen. Wie dacht dat het verkeerd zou uitpakken voor de ploeg, heeft het tot nu toe mis. Sinds het vertrek van Smith heeft Detroit zeven wedstrijden op rij gewonnen in de NBA. Gisteren was het Dallas Mavericks dat met 108-95 eraan moest geloven. Stan “the Man” van Gundy, de bebrilde en besnorde hoofdcoach van de Detroit Pistons, doet zijn bijnaam inmiddels wel eer aan. Van Gundy had voor kerst genoeg van Smith, die de trainingen verziekte door zich niet goed genoeg in te zetten en bedankte hem.
Het resultaat was dat de ploeg beter ging spelen en vooral de verdediging, die veelvuldig gaten vertoonde, zich herstelde. Dallas won twee weken terug immers nog relatief eenvoudig met 117-105 van de ploeg uit Detroit, maar kreeg nu in eigen huis een koekje van eigen deeg. De twee belangrijkste mannen op offensief gebied bij de Pistons waren Greg Monroe (27 punten) en DJ Augustin (26 punten). Eerstgenoemde voegde daar ook nog eens achttien rebounds aan toe, en mocht zich daarom met recht de ‘most valuable player’ van de avond noemen. Brandon Jennings was, anders dan de wedstrijd tegen de Spurs, niet echt op dreef met 14 punten en 6 assists. Bij de Dallas Mavericks haalde niemand een double-double en kwam ook niemand boven de twintig punten uit. Dirk Nowitzki was nog de beste met negentien, en Rajon Rondo, die als point guard voor de nodige inspiratie moet zorgen, presteerde veruit ondermaats. De voormalig speler van de Celtics kwam niet verder dan een schamele 6 punten en 8 assists – en zou naar verluidt zelfs een vertrek overwegen in de zomer. Dankzij de winst van vannacht staan de Detroit Pistons op 13 gewonnen en 23 verloren partijen.
Overige uitslagen:
New Orleans Pelicans-Charlotte Hornets 94-98; Houston Rockets-Cleveland Cavaliers 105-93; Milwaukee Bucks-Philadelphia ’76ers 97-77; New York Knicks-Washington Wizards 91-101; Memphis Grizzlies-Atlanta Hawks 86-96; Boston Celtics-Brooklyn Nets 89-81; Utah Jazz-Chicago Bulls 97-77; Orlando Magic-Denver Nuggets 90-93; Phoenix Suns-Minnesota Timberwolves 113-111; Oklahoma City Thunder-Sacramento Kings 83-104; Indiana Pacers-Golden State Warriors 102-117 en Lakers-Clippers: 89-114

More
articles