Atletico verslaat Real in bekerduel bij rentree Torres

Atletico Madrid heeft woensdagavond bij de rentree van Fernando Torres de heenwedstrijd in de achtste finales van de Spaanse beker met 2-0 ge-wonnen van stadsgenoot Real Madrid.
De return tussen de laatste twee winnaars van de Copa del Rey is volgende week donderdag in Estadio Bernabeu. De ‘Koninklijke’ verloor voor de tweede keer in vier dagen, nadat Valencia zondag een einde had gemaakt aan een zegereeks van 22 officiële wedstrijden op rij (2-1). De goals in Vicente Calderon kwamen op naam van Raul Garcia en Jose Maria Gimenez. Het was als de vierde keer dit seizoen dat de Madrileense topclubs elkaar ontmoetten. Atletico won in augustus de Super Cup door een thuisze-ge (1-0) en een gelijkspel (1-1) in de return en in september was de Spaanse kampioen in de Primera Division met 2-1 te sterk voor Real in Bernabeu. De ploeg van coach Diego Simeone kende een goede generale repetitie voor de topper bij FC Barcelona zondag.
Real Madrid begon het uit-duel zonder Cristiano Ronaldo en Iker Casillas, maar met onder meer Gareth Bale, Karim Benzema en James Rodriguez. Bij de thuisploeg waren alle ogen gericht op Fernando Torres, die recent overkwam van AC Milan en zijn eerste duel sinds 2007 speelde voor zijn jeugdliefde. De 30-jarige aanvaller wist zijn rentree niet te bekronen met een treffer.
Na een uur spelen trok Sergio Ramos Garcia naar het gras in het strafschopgebied. De middenvelder benutte de toegekende penalty zelf: 1-0. Vlak daarna was het optreden van Torres voorbij. Koke kwam met nog een halfuur te gaan in het veld voor de oud-speler van Liverpool. Real-coach Carlo Ancelotti probeerde vervolgens een belangrijk uitdoelpunt te forceren door Ronaldo alsnog speeltijd te gunnen, maar een kwartier voor tijd viel de goal aan de andere kant. De 19-jarige verdediger Gimenez kopte snoeihard raak uit een corner.

More
articles