Nadal betwijfelt deelname Australian Open

Rafael Nadal twijfelt na zijn slechte seizoensstart over zijn deelname aan de Australian Open. De Spanjaard verloor in Doha zijn eerste partij na zijn blin-dedarmontsteking van qualifier Michael Berrer.
“Ik wil graag de Australian Open spelen, maar ik weet niet of het gaat lukken. Ik ga er in ieder geval hard voor werken”, liet Nadal na afloop weten.
“Bij een comeback na een blessure zie je niet altijd met-een resultaat. Het seizoen is lang, ik moet een beetje reke-ning houden met de rest van het jaar.”
“Ik moet nu goed trainen en proberen klaar te zijn voor Australië. Het kan gebeuren dat ik daar ook meteen verlies. Misschien win ik een paar partijen, ik weet het niet.”
De 28-jarige Nadal werd de laatste jaren ook geplaagd door knie- en polsklachten.
“Dit is de derde comeback van mijn carrière.
We zullen zien hoe het gaat over een paar maanden. Ik wilde goed starten, maar dat was niet het geval. Te veel kleine dingen gingen niet goed.”
Nadal verloor vorig jaar de finale van de Australian Open van Stanislas Wawrinka. De negenvoudig winnaar van Roland Garros was in 2009 al eens de sterkste in Melbourne.
Twee dagen geleden plaatste ook Marin Cilic vraagtekens achter zijn deelname aan de Australian Open. De winnaar van de laatste Grand Slam kampt met een armblessure en kan nog geen uitsluitsel geven over zijn deelname. De 26-jarige Kroaat is bang dat het te kort dag is om vol-ledig te revalideren van zijn kwetsuur. “Achter mijn deelname staat helaas een groot vraagteken”, zei Cilic tegen persbureau AFP. Cilic schreef in september de US Open op zijn naam door Kei Nishikori in drie sets te verslaan in de eindstrijd. Ook Novak Djokovic kende de nodige problemen in aanloop naar het seizoen. De Serviër had in de aanloop naar zijn eerste partij in Do-ha, die hij wel won van land-genoot Dusan Lajovic, last van griep.
“Ik wist de afgelopen dagen niet of ik zou kunnen spelen, dus gezien de omstandigheden was dit een erg goede start.”

More
articles