Justitia Pietas Fides MMDCLIX

– Charlie Hebdo. In Parijs hebben terroristen toegeslagen en zowat de belangrijkste delen van de redactie bij het mediamagazine “Charlie Hebdo” vermoord. In en bij het kantoor van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs hebben drie gemaskerde mannen met automatische wapens woensdag rond het middaguur zeker twaalf mensen gedood. Ook zijn zeker tien mensen gewond geraakt. Onder de doden zouden twee politieagenten zijn. Ook de uitgever van het blad, Stéphane Charbonnier, en zeker drie medewerkers zijn gedood. Ooggetuigen meldden dat zeker tien mensen in het gebouw zijn gedood. Zeker één persoon is buiten doodgeschoten door de aanvallers. Vijf van de gewonden zijn er volgens de autoriteiten ernstig aan toe. Veertig mensen zijn na de aanslag in veiligheid gebracht. Le Figaro spreekt van “een regen van kogels”. Er zou zijn geschoten met kalasjnikovs. Volgens ooggetuigen waren er drie schutters aanwezig, die na de aanslag op de vlucht sloegen in een zwarte auto. Volgens Le Figaro waren het zwaarbewapende, gemaskerde en in het zwart geklede mannen. De mannen schoten doelgericht op de medewerkers, van wie ze de namen kenden. Volgens omwonenden spraken de schutters Frans en vroegen ze de weg voordat ze het hoofdkantoor binnengingen. Op videobeelden is te horen hoe “Allahu akbar” (‘God is groot’) wordt geroepen. Een cartooniste die de aanslag overleefde, Corinne Rey, liet de mannen onder dwang binnen. Volgens haar claimden de aanvallers, dat ze bij al-Qaeda hoorden. Bij het verlaten van de redactie schoten de aanvallers om zich heen. Een politieauto is daarbij herhaaldelijk geraakt en ook winkelruiten van nabijgelegen panden zijn doorboord met kogels. Bij hun vlucht reden de schutters ook een voetganger aan. De politie is het spoor van de daders kwijt en is een klopjacht gestart naar de twee schutters en een mogelijke derde dader. Inmiddels is de vluchtauto leeg aangetroffen in een buitenwijk van Parijs. De aanvallers zouden daar in een andere auto zijn gestapt. Volgens de Franse president François Hollande is er zonder twijfel sprake van een terroristische aanslag. De aanslagplegers ”zullen worden opgejaagd zolang dat nodig is en ze zijn gepakt, voor een rechter zijn gebracht en zijn veroordeeld”, aldus Hollande. De president riep de bevolking op, de nationale eenheid te bewaren. Volgens Hollande zijn er de afgelopen weken meerdere terroristische aanslagen in Frankrijk verijdeld. Het Franse kabinet houdt woensdagmiddag crisisberaad en om 16.00 uur (SU-time) spreekt Hollande het volk toe. Het dreigingsniveau voor aanslagen, is bijgesteld naar het hoogste niveau. De autoriteiten in Parijs hebben op tal van plaatsen in de Franse hoofdstad extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Redacties van kranten en tijdschriften, grote warenhuizen, culturele instellingen/centra en het openbaar vervoer, worden extra beveiligd. www.france24.com/e

– D.B. jr. De in 1972 te Steenwijk-Nederland geboren zoon van Desi Bouterse (1972), zal in Brooklyn New York (USA) nog even moeten wachten op de uitspraak in strafproces, over de hoogte van de hem aan te meten penalty. Bouterse jr. heeft een aantal bekentenissen afgelegd, ten overstaan van de federale onderzoekers, vervolging en rechter(-s), na formeel te zijn beschuldigd van een groter geheel aan ernstig strafwaardige feiten. Waaronder lid zijnde van een criminele organisatie en faciliteren van de terroristische groep Hezbollah op het grondgebied van de republiek Suriname. Wapen en drugssmokkel/vervoer. Wat men zich allemaal daarbij niet al kon voorstellen, het zat in de aanklacht. http://www.nu.nl/buitenland/3864563/zoon-bouterse-bekent-schuld-in-hezbollah-zaak.html Zie ‘the indictment’ Bouterse/Muntsklag vs. the USA: http://www.justice.gov/usao/nys/pressreleases/August13/BouterseDinoandMuntslagEdwinQuincyArrestsPR.php http://www.justice.gov/usao/nys/pressreleases/November13/DinoBouterseS2Indictment.phphttp://www.justice.gov/usao/nys/pressreleases/August13/BouterseDinoandMuntslagEdwinQuincyArrestsPR/U.S.%20v.%20Dino%20Bouterse%20and%20Edmund%20Quincy%20Muntslag%20Indictment.pdf http://www.justice.gov/usao/nys/pressreleases/August14/dinobouterseplea/Bouterse,%20Dino%20S2%20Indictment.pdf

– ‘Jaar van de waarheid’. De valuta en politieke koers, lopen beiden compleet uit de klauwen. Dat ding van ‘…jaar van de waarheid…’, wordt nu dagelijks in herhaling en karikaturaal nageroepen. Meervoudig binnen een etmaal. Te pas en te onpas. Op straat en in bars. Op huwelijksfeesten en “dede oso’s” / “singi neti’s”. Ook heeft men weer van die gehersenspoelde mensen die willen beweren, dat er maar ‘vier jaren’ aan leugens rondgaan/-gingen. Of dat die met steeds waziger geuite kretologieën worden (aan-)geduid. Laat het glashelder worden en ook blijvend blijken, dat vanaf 1979/’80 (…), de aangestuurde misleiding en het geïnstitutionaliseerd platvloerse liegen, meer regel dan uitzondering waren/werden. Overigens, nog steeds driftig beoefend worden. “We willen Bond Militair Kader…,1979/’80”. “Ze waren bezig met een linkse coup in River Club”. “Ze zijn op de vlucht doodgeschoten…”. “Geen monetaire financiering, maar wel ontwaarding van de nationale munteenheden”. SFL en SRD! Jawel, revo-styling. Alleen maar leugens en misleiding. En dat wordt ‘heden ten dage’, niet langer gepikt.

– ABOP. De mannen van Seeka hebben geen enkele toegevoegde waarde. Ze spelen enkel voor Calimero. https://www.youtube.com/watch?v=ijwww25Ef6g

– 120. Suriname en Guyana gaan gezamenlijk zoeken, wie 120 kilo’s aan cocaïne in de houten vloer van een scheepscontainer hebben geplaatst. Een vervoerscontainer die aan boord van een schip, ‘in/uit Suriname’ werd gehesen. Mop van de week!

– Imro. Eens een van de belangrijkste financiers van ‘paars’ in het westen. De vlaggen van de NDP staken hoog uit de polders, als men Nieuw Nickerie in- of uit- reed. Nu moet de man tot de onzaligmakende conclusie komen, dat de NDP n.v. vol men megacorrupte boeven zit? Heeft wel erg lang geduurd, voordat het besef bij de rijst- en cacaomagnaat inzakte.

– EBS. De ondernemers bepalen op eigen houtje dat er een persstilte moet worden opgevoerd, aangemeten en gerespecteerd? Op initiatief van KvK&F ‘voorie’ Henk Naarendorp? ‘Yere no basi…’. De discussie moet publiekelijk worden gevoerd en niet in bekender politiek overbelaste/geëngageerde achterkamertjes. Want het gaat de totale bevolking en hun productie-entiteiten aan. Het gaat hun portemonnee en koopkracht aan! Het volk zal volgens onder meer het DNA-lid Tjin A Tsoi c.s., getroffen worden door Duiker en het gilde onvoldoend gesaneerde grijpgraag gefriemelde. De EBS hebben niets in z’n eentje te bepalen en zich dan te verschuilen achter een virtuele en ook nog mandaatloze regering Bouterse. On kan! Men kan niet midden in overleg en onderhandeling zaken ‘overnight’ doordrukken en vele arbeidsplaatsen vernietigen. Wil Naarendorp niet het predikaat op zich vastplakken, een marionet van de huidige regering te zijn, is het hem en zijn geloofsgenoten geraden, de inkleuring van Bouterse/Ameerali/Hok, gauw af te wassen, dan wel af te gooien. ‘Trafassi no sa de, bala!’. De naïeveling Henk Ramnadanlal denkt echt, dat de samenleving Palu nog steeds niet doorheeft. Men wil in de keuken van de wel denkende komen kijken, om er nog even iets beters van te maken of de gehele restauratie weer in eigen beheer te nemen, na het criminele afkijken bij mensen die het weldegelijk beter kunnen? “Yere sa a Palu-man e bari!”. Men moet niet alleen kritieken leveren, maar ook oplossingsgericht praten? Met andere woorden moeten oppositionele politici de mandaatloze, een helpend handje aanbieden? Vier maanden voor de verkiezingen? ‘Henki penki, go du wan tra sani yere!’.

– Ontkenning? NDP-satellieten zijn bezig af te snoepen of geïnstrueerd chaos te zaaien. Kan toch niet anders en is ook nooit anders geweest. BP2011, PDO, Baasa moeten grote politieke partijen ‘mede namens paars‘, in de verkiezingsstrijd frustreren? Door in misleide kiezers te gaan hamsteren? Oude strategie en tactiek…, nu wel via het Internet bekend geworden en gelijk in bedoeling gecastreerd. Satellietjes die vervelend moeten zijn. Doekhie zegt intussen, dat iedereen die zo redeneert, ‘gestoord’ is. De pot zal nou toch altijd weer de ketel verwijten, totdat die ook roetzwart ziet. ‘Tjoepie tjoepie, Momsie!’.

– Lage brandstof prijs. Wat is ‘laag’, na alles wat het volk heeft moeten meemaken. Ellende vanwege enorme verhogingen van diesel/gasoline met wel 100%. En daarbovenop ook nog een ‘government grabu’. De brandstofprijs kan in compensatie voor al het leed, niet laag genoeg zijn. Niet laag genoeg, om ook nog de economie te herstructureren, te stimuleren en te laten groeien. Rijst heeft nu wel goedkopere productiekosten en de EBS kan zich dus ook niet gaan bedienen van uitzichtloze verhogingen. Zo is dat en niet anders! Koopkrachtstabilisatie betekent meer handel en productieve wandel. Al het verdiende geld, behoort niet in de brandstof, de ‘gov-take’ of energiesector te verdwijnen. Capish? Oké dan!

– Meel in SU. Historicus, biograaf en auteur Peter Meel, zal op de vrijdag een presentatie verzorgen over zijn publicatie ‘Man van het moment’ – “Een politieke biografie van Henck Arron”. Dit boek is gebaseerd op uitgebreid onderzoek in archieven in Suriname en in Nederland en op interviews, met meer dan honderd ingewijden. De presentatie wordt georganiseerd, door het Nationaal Archief Suriname. Arron overleed in Nederland, op 04 December 2000.

– Parijs II. Daar hebben ze een andere auto tegengehouden. De bestuurder werd gedwongen om zijn auto af te staan en zag de terroristen wegrijden. De nieuwe vluchtauto is een grijze Renault Clio. Tegen de eigenaar van de nieuwe vluchtauto zouden de terroristen hebben gezegd dat al-Qaida in Jemen achter de aanslag zit. Volgens de jongste berichten is de Parijse politie de daders nu uit het oog verloren. Ze zijn voor het laatst gezien in de buurt van het metrostation Porte de Pantin. Ook de derde dader is nog spoorloos. Hoe hij is weggekomen uit het kantoor van Charlie Hebdo is niet bekend. De drie terroristen die de bloedige aanslag in Parijs hebben gepleegd zijn nog altijd niet gepakt. De Parijse politie is bezig met een massale klopjacht op de mannen. Twee terroristen ontkwamen in een kleine zwarte Citroën. Volgens een bron bij de politie hebben de mannen deze vluchtauto achtergelaten in de Rue de Meaux, in het noordoosten van Parijs. Video: http://nos.nl/artikel/2012126-daders-aanslag-parijs-spoorloos-verdwenen.html

 

More
articles