January 6, 2015


Urban Truck viervoudigt vermogen Defender


January 6, 2015

De Land Rover Defender staat te boek als een echte alleskunner. Maar dan wel eentje die niet vooruit te branden is. Wat wil je met slechts 122 pk bij een gewicht van twee ton, nietwaar. Maar dan ken je de Defender van Urban Truck nog niet. Men neme een Land Rover Defender, takelt de 2.2 liter dieselmotor eruit en vervangt deze door een LS3-V8 van Chevrolet. Voilà, ineens heb je te maken met een terreinbeul die menig sportauto weet bij te houden (in rechte lijn). Dat vraagt om een sportieve naam en zodoende gaat de Defender van Urban Truck als Ultimate RS door het leven. Twee vermogensafgiftes Mocht je 500 pk iets te veel van het goede vinden, dan is er ook een minder sterke V8 verkrijgbaar. Die levert 430 pk. Veel verschil geeft het niet, wat alleen maar goed kan zijn, want beide Defenders van Urban Truck beschikken over een koppel van 540 Nm. En dat terwijl de kostprijs van de lichtste variant ongetwijfeld gunstiger uitpakt. Donkere verschijning Een Defender zoveel vermogen toestoppen, dat vraagt om nog meer. Een bijpassend uiterlijk bijvoorbeeld, dat zoal bestaat uit andere roestvrijstalen uitlaatpijpen, een motorkap met koolstofvezel luchtinlaten en 18 inch wielen. Om de Urban Truck Defender niet bij een iets te enthousiast genomen bocht om te laten rollen, zijn er dempers van Bilstein gemonteerd. Dit tezamen met kortere veren waardoor het zwaartepunt 5 centimeter lager is komen te liggen. Recaro’s houden het menselijk gestel dan weer in het gareel en verder is het vooral luxe dankzij leder wat het interieur siert.