Fransen onderscheppen 377 kg vuurwerk uit Suriname

Date

De gendarmerie van Frans-Guyana heeft op 29, 30 en 31 december jongstleden in totaal 377 kilogram aan illegaal vuurwerk bij de grens onderschept. De verschillende hoeveelheden vuurwerk werden per boot getransporteerd vanuit Suriname. Maar de Franse autoriteiten waren erop voorbereid, waardoor speciaal uitgezette controle acties op de Marowijnerivier meteen resultaat hebben opgeleverd. Tijdens de acties wachtten de gendarmeriepatrouilleboten op afstand rustig af. Pas wanneer de boten vanuit Suriname, de Franse helft van de grensrivier hadden betreden, sloegen ze toe. Opvarenden werden aangehouden en illegale producten werden in beslag genomen. Volgens de gendarmerie was de operatie een groot succes, gezien het totaal van 377 kilo aan vuurwerk. Volgens de Franse autoriteiten waren de bootsmannen op de hoogte van het verbod op invoer en verkoop van knal- en siervuurwerk. De bootsmannen zouden, naar verluidt, hebben geprobeerd met de feestdagen een extraatje te verdienen. De vuurwerksmokkel zou een optie zijn, gelet op de strenge regels op vuurwerk in het buurland en de lucratieve prijzen. Het verbod geldt voor de stad Saint-Laurent-du-Maroni en is geldig tot 20 februari van dit jaar.

More
articles