Girjasing: “Meer NDP’ers zullen vertrekken”

Meer mensen zullen de NDP de rug toekeren. Dat voorspelt VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing, naar aanleiding van de overstap van NDP-parlementariër Charles Pahlad naar de VHP. “Meer NDP’ers zullen vertrekken. Alleen omdat ze doodmoe zijn van de corruptie om hen heen. Als je in de NDP bent en je kunt niet tegen corruptie, ga je het niet lang kunnen volhouden”, volgens Girjasing. Eerder is ook de broer van Rachied Doekhie, Mohamed Doekhie overgestapt, ook Regillio Dors en Cedric Samson zijn overgestapt. “Een duidelijk bewijs dat het krioelt van de corruptie binnen de NDP”, stelt Girjasing. “De president heeft ook reeds eerder gezegd dat vele projecten meki yang projecten zijn geworden. Op diverse momenten hebben NDP-parlementariër, André Misiekaba, en de voorzittter van het parlement, Jennifer Geerlings-Simons, de president ook gewaarschuwd voor corruptieve zaken om hem heen”, zegt Girjasing. “Dat het helemaal niet goed gaat met de NDP is ook te merken aan de diverse ruzies in de verschillende districten,” zegt hij verder. “Vooral in Nickerie worden waarden en normen overboord gegooid. De nieuwe ontwikkeling is dat zelfs dominees en pastoors in Nickerie zich met de politiek bemoeien en anderen aanzetten tot rassenhaat”, zegt Girjasing doelend op het tv-programma van Kenneth Donk die de VHP continue bespreekt. Ook de recente uitspraken van bisschop Steve Meye, die racistische opmerkingen op facebook heeft gemaakt naar de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, geeft volgens Girjasing aan dat de NDP alle waarden en normen overboord heeft gegooid. “De NDP heeft steeds de media als instrument gebruikt om nieuwsverslagen met opzet te verdraaien en te verminken, om de bevolking zand in de ogen te strooien”, aldus Girjasing. “De enige waarheid van deze partij is dat het op rioolniveau politiek voert en alles op alles zet om aan de macht te blijven.” De overstap van Pahlad is volgens de VHP-parlementariër een goede stap om corruptie te bestrijden. “Met deze overstap is de VHP alleen maar sterker geworden,” aldus Girjasing.

door Seshma Bissesar

More
articles