FC Barcelona ontslaat Zubizarreta

FC Barcelona heeft het contract met technisch directeur Andoni Zubizarreta per direct ontbonden. Dat melden de Catalanen maandag in een verklaring op de clubsite. “De club wil Zubizarreta bedanken voor zijn bijdrages, toewijding en professionalisme in de laatste vier jaar”, zo luidt het statement. De 53-jarige oud-doelman was sinds juni 2010 in dienst van Barcelona als technisch eindverantwoordelijke. Zubizarreta lijkt de prijs te betalen voor het transferverbod dat de FIFA begin april 2014 oplegde. De disciplinaire commissie van de wereldvoetbalbond strafte de Spanjaarden voor het vastleggen en registreren van buitenlandse spelers onder de 18 jaar. Barcelona ging in beroep en kon daardoor afgelopen zomer nog spelers aantrekken, maar eind vorig jaar bevestigde ook het internationaal sporttribunaal CAS dat de 22-voudig kampioen van Spanje in de komende twee transferperiodes de markt niet op mag. Hangende het beroep gaf Zubizarreta afgelopen zomer nog zo’n 170 miljoen euro uit aan nieuwe spelers zoals Luis Suarez, Ivan Rakitic, Jérémy Mathieu, Thomas Vermaelen en Douglas. Zeker die laatste drie hebben nog allesbehalve kunnen overtuigen. Zubizarreta speelde tussen 1986 en 1994 ruim driehonderd wedstrijden voor de Spaanse grootmacht. Hij heeft ook 126 interlands voor Spanje achter zijn naam staan. Voor zijn periode bij Barcelona was de Bask als technisch directeur in dienst bij een van zijn andere voormalige clubs, Athletic Bilbao.

More
articles