Guyanees vliegtuig al 6 dagen zoek

Date

Vandaag, zes dagen nadat een vliegtuig van Britten Norman Islander van de Guyanese luchtvaartmaatschappij Air Services Limited (ASL), van de radar verdween, hebben de autoriteiten in het buurland nog geen enkel spoor dat kan leiden tot het terugvinden van het vliegtuig. Er zaten twee mannen aan boord, de gezagvoerder Nicolaas ‘Nickey’ Persaud (28 jaar) en een vrachtwerker, genaamd David Bisnauth (51).
Het vliegtuig was zondag vanaf het vliegveld van Mahdia in het Guyanese binnenland opgestegen om een lokale vlucht van amper 15 tot 20 minuten uit te voeren naar Karisparu. Het vliegtuig had een partij zinkplaten aan boord. Beide plaatsen bevinden zich in Region Eight (Potaro-Siparuni). Het contact tussen de toren en de cockpit zou al twee minuten na het opstijgen zijn uitgevallen. Luchtverkeersleiders verloren het contact met de piloot om 11:45 uur. Een half uur nadat het radiocontact was onderbroken en het vliegtuig niet op de plaats van bestemming was aangekomen, sloeg de ASL alarm. De piloot heeft een ervaring van acht jaren in de cockpit. Het registratienummer van het vliegtuig is 8R-GHE. Vier andere vliegtuigen en twee helikopters rukten meteen uit, maar er werden geen sporen gevonden van de Cessna. Hoewel de maatschappij en plaatselijke autoriteiten uitgaan van een crash, merken critici op dat een neerstorting ongeveer twee minuten na opstijgen niet moeilijk zou moeten zijn om vast te stellen. Dat zou betekenen dat het vliegtuig niet heel ver zou moeten zijn. Er is vooralsnog niet gemeld of de piloot de gebruikelijke ‘mayday’ noodoproep heeft gelanceerd voordat het vliegtuig definitief verdween. Zoektochten in het bosrijke Potaro-Siparuni-gebied hebben nog niets opgeleverd. Het zoekgebied is ondertussen uitgebreid naar de gebieden Black Water, Kurungiku Mountain en North Fork areas. Legercommando’s nemen ook deel aan de zoekactie, maar ook die hebben nog niets gevonden.
Ondertussen is de hoop op overlevenden vervlogen. Het zoeken richt zich nu op het vinden van het toestel en de berging van slachtoffers.

More
articles