Oefenduel WConnection goede graadmeter voor IMT

Het oefenduel tegen de Trinidadiaanse profclub W.Connection is een goede graadmeter geweest voor Surinames landskampioen Inter Moengo Tapu (IMT). IMT verloor dit duel zaterdag in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion met 1-2, maar volgens trainer Hesron Jeroe zijn met dit resultaat de tekortkomingen van de Surinaamse landskampioen duidelijk blootgelegd. In de voorbereidingen naar de Concacaf Clubkampioenschappen 2015, de zogeheten Concacaf Club Championships 2015, weet Jerfoe nu waar de Surinaamse clubkampioen staat. “Zulke momenten zijn altijd goed voor een team want je kunt peilen wat jouw niveau is”, reageerde Jeroe tegenover de Surinaamse sportpers. IMT verloor de wedstrijd, maar de uitslag had anders moeten zijn. Kansen werden onbenut gelaten, waardoor de broodnodige doelpunten uitbleven. Later zou dat zijn tol eisen. W.Connection kwam na 25 minuten spelen op 1-0 voorsprong door een doelpunt van Hashim Arcia. IMT ging op zoek naar de gelijkmaker en vond dat via een penalty, die feilloos werd benut doorr Naldo Kwasie. Ruststand 1-1. De ingevallen Dimitri Apai, voormalig aanvaller bij de Surinaamse club Transvaal en nu uitkomend als prof voor W.Connection, zag in de tweede speelperiode zijn kans schoon bij een voorzet en kopte de Trinidadiaanse profclub naar een 2-1 zege.

Door: (DRP)

More
articles