Voorstelling: “De geboorte van Christiaan”

Zo heette de voorstelling waarvan het publiek gisteravond kon genieten en die hun werd voorgeschoteld door RP-Cabaret in verband met het Kerstfeest. Het verhaal heeft in hoofdlijnen hetzelfde verloop als het verhaal van ‘De geboorte van Jezus’. En zoals de figuranten van de cabaretgroep eigen is, wisten zij het publiek in constante lachsalvo’s te laten uitbarsten. Voorafgaand aan de voorstelling werd het publiek vergast op dansoptredens van de leerlingen van RP-Danscompany, die centraal stonden voor het evenement. Het was hun eerste optreden en afgezien van kleine schoonheidsfoutjes hebben de jonge danseressen het publiek goed weten te amuseren met hun traditionele dans. Ook hun traditionele kledij gaf een mooie aanblik. Van deze klederdrachten, die speciaal uit Indonesië worden gehaald, is bekend dat ze niet goedkoop zijn. Het evenement had dan ook een fundraisingsachtergrond en was bedoeld om klederdrachten aan te schaffen. Nadat de jonge danseressen van RP-Danscompany veel applaus hebben geoogst, kwamen er ook optredens van de potjo potjo dans van o.a. Accaribo en de RP-Danscompany. De potjo potjo begint thans in de Javaanse gemeenschap vorm te krijgen en er worden dansgroepen voor in het leven geroepen. Het is een dans waarbij in groepsverband in een ritme danspasjes worden gedaan op de verschillende muziekgenres. Voor mevrouw Astrid van Accarib Potjo Potjo, heeft het naast gezelligheid ook een sociale betekenis, nl. hangjongeren mede te helpen voorkomen. “En dat helpt”, zei ze. Het evenement werd gehouden in de recreatiezaal van Dessa/Lelydorp.

More
articles